I ♥ Eco & Druantia: Valentijn massagekaars

I ♥ Eco & Druantia: Valentijn massagekaars

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.

De tortelduifjes onder ons weten wat te doen met Valentijn in het vooruitzicht… Valentijn of niet, elk moment is goed om elkaar eens lekker te verwennen. Met een massagekaars misschien?

Sheaboter en Amandelolie beschermen de huid tegen vochtverlies en maken de huid glad en zijdezacht. Cacaoboter dringt diep in de huid en ruikt subtiel naar chocolade. Door de sojawas smelt de kaars traag en zonder rook. Alle ingrediënten hebben een laag smeltpunt, waardoor de olie niet te warm wordt voor massage.

Wat heb je nodig?
– een pot en kommetje voor au-bain-marie of een vuurvaste glazen maatbeker van 100 ml
– een mini garde
– een glazen theelichthoudertje van 40 of 50 ml
– een wiek
– een wasknijper
– een precisieweegschaaltje
– een kookplaat
Welke geheime ingrediënten zitten er in de massagekaars?
– 10 g cacaoboter
– 10 g amandelolie
– 10 tot 40 druppels etherische olie van Geranium, Mandarijn of Rozenhout voor een relaxerende en romantische sfeer of een combinatie van je eigen favoriete etherische oliën

 

Hoe begin je eraan?
Zet een pot met warm water op het vuur en zet daar een kom in (au-bain-marie). Doe de jojoba, soja, cacaoboter en sheaboter in de kom en wacht totdat alles gesmolten is. Haal de kom uit de au-bain-marie. Laat een beetje afkoelen (niet laten stollen). Voeg de etherische olie toe en roer goed. Giet de vloeistof in het theelichthoudertje. Plaats de wiek in het midden. Zet de wiek vast met de wasknijper (de wasknijper steunt horizontaal op de randen van het theelichthoudertje). Klaar!
Bewaren: 6 maanden
Gebruik: Steek de kaars aan en wacht 10 tot 30 minuten zodat er voldoende was gesmolten is. Giet de olie in je handpalmen en je kan meteen aan de massage beginnen. Blaas de kaars uit als je geen olie meer nodig hebt.

Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.
Beelden: Steffi De Bie – I love eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.