I ♥ ECO & DRUANTIA: ZOMERS FRISSE DEODORANT

I ♥ ECO & DRUANTIA: ZOMERS FRISSE DEODORANT

We kregen de voorbije weken al een opwarmertje (letterlijk én figuurlijk) voor een heerlijke zomer. Warme zomers hebben maar twee nadelen: zweetgeur en muggen. Met deze DIY is zweetgeur verleden tijd. En die muggen nemen we volgende maand onder handen!

Deze deo zorgt er niet voor dat je niet meer zweet, want dat is een natuurlijk proces in het lichaam dat we uiteraard niet willen verstoren. Zweet voert niet alleen afvalstoffen af, maar zweet koelt ook ons lichaam af. Wat we wel kunnen doen is werken op de zweetgeur. Aluin wordt al eeuwen gebruikt. Het zorgt ervoor dat slecht-geurende bacteriën zich minder goed kunnen vestigen en dat hun groei wordt tegengehouden. Pijlwortelpoeder neemt goed vocht op en maakt de huid heerlijk zacht. Sheaboter bevat waardevolle fytosterolen, antioxidanten en vetzuren. Het beschermt de huid tegen het uitdrogen en versterkt de huidbarrière. Kokosolie bevat verzorgende vetzuren, werkt antibacterieel en heeft uiteraard ook een heerlijke geur.

Materiaal:

 

Ingrediënten:

Kies biologische en koudgeperste kokosolie en sheaboter zodat de goede voedende eigenschappen nog aanwezig zijn. Bij ontgeurde of geraffineerde olie- en boter zijn die helaas verloren gegaan in het productieproces.

 

Doe de sheaboter en kokosolie in het kommetje en verwarm het au-bain-marie zodat de olie en boter smelten. Wrijf ondertussen de aluinkorrels fijn in de vijzel. Wanneer de kokosolie en sheaboter gesmolten zijn, zet je het vuur af en haal je het kommetje op de kookpot. Voeg het aluinpoeder en het pijlwortelpoeder toe aan het kommetje. Roer alles goed door elkaar zodat je een mooi geheel krijgt. Druppel de etherische olie in het kommetje en meng alles nog eens goed door elkaar. Schep je deo over in het glazenpotje. Laat even verder afkoelen voor dat je het deksel op het potje doet. Klaar! Je kunt deze deo twee tot drie maanden bewaren.

 

 

Gebruik: Neem ’s ochtends met je vinger een beetje deo uit het potje en wrijf het uit op je gewassen oksel. Je hoeft maar een klein beetje te gebruiken.

 

Wanneer je overschakelt van een conventionele deodorant naar een natuurlijke deodorant, kan het zijn dat je oksels moeten afkicken. Tijdens de detoxperiode kunnen opgehoopte chemicaliën vrij komen en kan het lijken alsof je nieuwe natuurlijke deo niet werkt. Geef je lichaam enkele dagen tot een week de tijd om te wennen.

 

Tip: Geen fan van lavendel? Probeer anders eens cipres, salie, tea-tree, munt of citroengras.

Print Friendly, PDF & Email


3 thoughts on “I ♥ ECO & DRUANTIA: ZOMERS FRISSE DEODORANT”

  • heb jij ook een recept om een deo verstuiver zelf te maken, die met kokosolie vind ik in de zomer minder leuk, dan is hij te lopend 😉

    • Hey Myriam! Leuk je hier ook te zien! Voor een verstuiver meng ik een bodempje alcohol met een paar druppels etherische olie en dan water tot het flesje vol is. Telkens goed schudden voor gebruik, dan mengt de olie met het water. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.