Feestelijke crème brûlée met Koffie Kàn
Wil je met de feestdagen een nagerechtje op tafel zetten dat een beetje anders dan anders is? Dan kan je met dit receptje van Koffie Kàn aan de slag! Crème brûlée met koffie, lekker bio!
Dit heb je nodig voor vier personen:
– 1/2 l room
– 1 theelepel sterke Koffie Kàn (bv. Aroma Maragogype)
– 60 gram suiker
– 4 eidooiers
– 1 zakje vanillesuiker
– wat bruine suiker
Zo maak je de crème brûléé:
Meng alle ingrediënten, behalve de bruine suiker, goed door elkaar. Verdeel het mengsel over kleine schaaltjes en zet de schaaltjes in een grote schaal met water. Laat ze au bain marie 1 uur gaar worden in een matig warme oven. Laat ze daarna gedurende 4 uur opstijven in de koelkast. Strooi juist voor het serveren een fijn laagje bruine suiker over de crème en laat die karameliseren onder de grill.
Smakelijk!
Meer koffiereceptjes vind je hier.
Beelden: I Love Eco