Ga Fair Trade gedurende (meer dan) een Week

Ga Fair Trade gedurende (meer dan) een Week

Van 5 tot 15 oktober kan je mee aan de kar trekken tijdens de week van de Fair Trade.

Maar waarom zou je kiezen voor fair trade? Fair trade is meer dan een banaan of koffie, want achter elk product schuilt een verhaal, namelijk het veldwerk en het dagelijkse leven van 1,5 miljoen boeren in het Zuiden. Als je voor fair trade kiest, zorg je er mee voor dat het bestaan van anderhalf miljoen fair trade producenten in het Zuiden verbeterd wordt.

De Belgische markt kent ondertussen meer dan 1300 producten met het keurmerk van fair trade Max Havelaar, gaande van cosmetica tot tafellakens tot ontbijtgranen. Check deze pagina voor meer fair trade producten.

Tijdens de week van de Fair Trade komt er ook een vriend van I Love Eco aan bod, namelijk Swishing. Vrouwen kunnen hun kleren omruilen en zich laten verwennen door visagisten en kappers. Dit alles valt te beleven op 15 oktober te Planeet Mars. Check voor meer info de site van swishing!

Een andere vriend van I Love Eco, Netwerk Bewust Verbruiken, werkt samen met Delhaize en Carrefour om duurzaam gelabelde producten bekend te maken bij hun klanten. Tijdens de week van de Fair Trade organiseren ze degustatie-acties van fair trade producten in 15 winkels verspreid over heel Vlaanderen. Check deze pagina om te weten waar en wanneer je moet zijn om lekker fair trade te degusteren!

De Week van de Fair Trade gaat van start, geniet er ten volle van zouden we zeggen!

 

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.