Gastblogger: Alle Dagen Honger

Gastblogger: Alle Dagen Honger

Omdat wij van Jo en Barbara Alle Dagen Honger krijgen, dachten wij we delen het gevoel met onze ecolovers!
alle dagen honger, i love eco blog

Met Pasen in het vooruitzicht zijn jullie misschien nog in allerijl op zoek naar een lekker, gemakkelijk en liefst ook origineel receptje? Geen nood, het recept van deze twee foodie-fielen zullen jullie smaakpapillen en die van jullie gasten ongetwijfeld verwennen!
I love eco blog, alle dagen honger,

Wie is Jo? Een stadsvrouwtje die van een fietszak vol verse boerengroenten zo blij wordt.

Wie is Barbara? Een ander vrouwtje uit de stad die haar ochtendhumeur de kop inslaat door als een gek aan de hendel van haar koffiemolen te draaien.

Ziehier hun recept tegen de Paas-honger: oeuf cocotte voor op hoogdagen

“Als ik wil ontbijten zoals de tsaar van Rusland dat vroeger deed, dan doe ik dat met een oeuf cocotte. Hoewel deze eitjes een Franse klassieker zijn, maak ik ze het liefst met dille en foreleitjes, waardoor het lijkt alsof je ontbijttafel in een oud Russisch landhuis staat.”
recept, alle dagen honger, i love eco blog

“Maar wanneer ik naar Barbara trek voor een gezamenlijk zondags ontbijt draait het anders uit. Omdat ik geen tijd heb om inkopen te doen, is zij de dag voordien al naar de winkel geweest. Snood plan, tot ik de koelkast open trek en daarin geen foreleitjes maar een potje lompviseieren vind, de ergste soort namaakkaviaar die er bestaat. Het is de kuit van een vis die eigenlijk snotolf heet. Met zo’n naam weet je dat het niet meer goed komt. Want ook al kleuren ze de kleine lompviseitjes knal roze, ze lijken in niets op het verfijnde forelei, dat groter en zacht roze van kleur is.”

recept, alle dagen honger, i love eco blog

“Ik twijfel nog even, maar besluit dat ik mijn oeuf cocotte dit niet kan aandoen. Dus diep ik uit de koelkast een restje gerookte zalm op. En dat blijkt een prima alternatief.”

recept, alle dagen honger, i love eco blog

oeuf cocotte met dille en gerookte zalm of foreleitjes

 

dit heb je nodig voor 4 potjes:

4 ovenvaste potjes & een ovenschaal

100 ml room

4 eitjes

4 takjes dille

75 gr gerookte zalm of 1 klein potje foreleitjes

nootmuskaat – peper – zout

recept, alle dagen honger, i love eco blog

zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zalm in fijne reepjes. Meng de room met een snuif peper, zout en nootmuskaat.

Doe in elk potje een flinke eetlepel room. Als je zalm gebruikt, verdeel hierover dan de helft van de vis en leg er een sprietje dille op. Breek hierboven de eitjes. Werk af met een extra eetlepel room en wat dille.

Zet de potjes in de ovenschaal en giet zoveel warm water in de schaal tot het net halverwege de potjes staat. Bak de eitjes 10 tot 15 minuten in de oven.

Haal de potjes voorzichtig (want ze zijn heet) uit het water. Verdeel er de rest van de gerookte zalm over of schep er een lepeltje foreleitjes op.

recept, alle dagen honger, i love eco blog

Dankjewel meisjes om het water in onze mond te laten lopen… Happy Easter!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.