Geïnspireerd door de papiercollages van Patrick Bremer

Geïnspireerd door de papiercollages van Patrick Bremer

De Britse kunstenaar Patrick Bremer maakt spectaculaire realistische sketches, hij heeft een passionele schildertechniek en wat ons vooral interesseert: hij maakt prachtige collages uit krantenpapier.

Enkele praktische redenen hebben hem ertoe aangezet om hiermee te beginnen experimenteren. Voor zijn schilderijen gebruikte hij olieverf maar omdat hij zich een impasto-stijl (dikke lagen verf) had toegeëigend, kostte dat hem een rib uit z’n lijf. Bovendien had hij thuis zoveel oude magazines liggen dat hij er wel iets mee moest doen. En omdat zijn atelier in de winter zo koud wordt, was hij op zoek naar een manier om thuis te kunnen werken zonder dat hij het huis zou afbreken. Et voilà, collages uit krantenpapier werden bij hem thuis geboren.

De sterkte van zijn collages komt voort uit de diepte van z’n beelden. Op het eerste niveau zie je een portret, maar als je iets dieper kijkt, zie je dat tekst en andere beelden een tweede dimensie tevoorschijn brengen. “Ik wil dat het niet enkel portretten zijn, maar beelden die je kan lezen als een boek.”

Ken jij nog kunstenaars die mooie werken maken van gerecyleerde materialen?

Of wil je zelf aan de slag met de oude magazines of kranten die je thuis hebt liggen? Check dan onze vorige blogpost voor inspiratie!

Beelden: Patrick Bremer

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Geïnspireerd door de papiercollages van Patrick Bremer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.