Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Geïnspireerd door de papiercollages van Patrick Bremer

Geïnspireerd door de papiercollages van Patrick Bremer

De Britse kunstenaar Patrick Bremer maakt spectaculaire realistische sketches, hij heeft een passionele schildertechniek en wat ons vooral interesseert: hij maakt prachtige collages uit krantenpapier.

Enkele praktische redenen hebben hem ertoe aangezet om hiermee te beginnen experimenteren. Voor zijn schilderijen gebruikte hij olieverf maar omdat hij zich een impasto-stijl (dikke lagen verf) had toegeëigend, kostte dat hem een rib uit z’n lijf. Bovendien had hij thuis zoveel oude magazines liggen dat hij er wel iets mee moest doen. En omdat zijn atelier in de winter zo koud wordt, was hij op zoek naar een manier om thuis te kunnen werken zonder dat hij het huis zou afbreken. Et voilà, collages uit krantenpapier werden bij hem thuis geboren.

De sterkte van zijn collages komt voort uit de diepte van z’n beelden. Op het eerste niveau zie je een portret, maar als je iets dieper kijkt, zie je dat tekst en andere beelden een tweede dimensie tevoorschijn brengen. “Ik wil dat het niet enkel portretten zijn, maar beelden die je kan lezen als een boek.”

Ken jij nog kunstenaars die mooie werken maken van gerecyleerde materialen?

Of wil je zelf aan de slag met de oude magazines of kranten die je thuis hebt liggen? Check dan onze vorige blogpost voor inspiratie!

Beelden: Patrick Bremer

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Het Cradle to Cradle Concept

Het Cradle to Cradle Concept

Cradle to cradle, je hebt er al van gehoord of nog niet. Recycling en upcycling zijn termen die je misschien bekender in de oren klinken. Allemaal zijn het begrippen die te maken hebben met duurzame productontwikkeling, maar cradle to cradle is het summum van ecologisch […]

Print Friendly, PDF & Email
Zout water wordt zoet water…

Zout water wordt zoet water…

De Eliodomestico heeft niets met onze premier te maken, hoewel het ontwerp ook uit Italiaanse oorden afkomstig is. De ontwerper Gabriele Diamanti heeft een simpel zonne-oventje gemaakt waarmee zout water via een natuurlijk proces omgezet wordt in zoet water. Hoe werkt de zonne-oven juist? Heel simpel. […]

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Geïnspireerd door de papiercollages van Patrick Bremer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *