DIY – The Greatest Candle In The World

DIY – The Greatest Candle In The World
 
Maak je regelmatig wel eens een stir fried gerechtje of zet je de frituurpot op tijd en stond aan? Dan ken je het probleem van overtollig vet waarschijnlijk wel. Om misverstanden te vermijden, dan hebben we het over kook- of frituurvet. In plaats van het vet in de gootsteen te gieten of beter nog naar het containerpark te brengen, hebben wij een leuk alternatief voor jullie! Maak er een gepersonaliseerde kaars van. Want met het kaarsenpoeder van The Greatest Candle In The World is dat een fluitje van een cent.

Met Halloween in het vooruitzicht hebben wij enkele pompoenen en het kaarsenpoeder onderworpen aan de test. En ziehier het resultaat!

 
 
Wat heb je nodig?
 
– gebruikt kook- of frituurvet, gezeefd
– een glazen meetbekertje (als je kiest voor een setje zonder zo’n meetbekertje)
– een kommetje dat geschikt is voor de microgolf
– een glazen potje of in ons geval een pompoen die je wil omtoveren tot kaars
– een kloppertje
 
 
Hoe begin je eraan?
 
Begin met de (mini-) pompoentjes uit te hollen. Met het vruchtvlees maak je achteraf maar een heerlijke Halloweensoep of -ovenschotel. Giet wat vet in het microgolfbestendig kommetje en doe er één soeplepel kaarsenpoeder bij. Warm 1 à 2 minuten op in de microgolf, roer goed en doe er dan nog twee soeplepels van het poeder bij. Opgepast, het vet kan heet zijn. Roer dan snel, voor het mengsel begint te stollen, tot een mooi homogeen geheel. Giet het mengsel in de uitgeholde pompoentjes en steek het bijgeleverde wiekje er in het midden in. Er zit een kartonnetje bij dat de wiek mooi op z’n plaats houdt. Heb 20 minuutjes geduld en dan is je pompoenkaars zo klaar als kees! Makkelijk toch?
 
 
Je kan kiezen tussen de aroma’s van Sandalwood, Darjeeling Flower, Fig Milk, Clove & Cinnamon, Cassis, Kaffir-Lime Flower, Spice Wood en Fresh Grass voor je gepersonaliseerde kaars. Het neutrale poeder ruikt naar citroen maar wij hebben deze keer voor het bruine poeder gekozen, namelijk de Darjeeling Flower Powder.
 
 

Door van je gebruikt kook- of frituurvet een leuke kaars te maken, pak je zelf een milieuprobleem op een slimme, efficiënte, leuke én mooie manier aan. Je kaarsjes zijn plantaardig en branden lekker lang, goed voor de portemonnee. En je vervuilt er geen water mee. Het kaarsenpoeder zelf is veilig en ook milieuvriendelijk. Hoe gebruikt vet toch nog waardevol kan zijn…

Geniet van je zelfgemaakt sfeerlichtje! Of laat anderen er van genieten, want een mooi cadeautje kan het ook zijn!

Dit product is hier verkrijgbaar voor België en hier voor Nederland. Veel plezier!

 

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “DIY – The Greatest Candle In The World”

  • Dit vind ik nu eens een geweldig idee!!
    Mijn frituurvet gaat naar het containerpark, maar ga het de volgende keer ‘recycleren’ en er een mooi welriekende kaars van maken.
    Bedankt voor de tip!

  • dit ga ik een van de dagen is proberen 🙂 zeer leuk!!! zou mss ook nog lukken met appelsientjes iemand daar ervaring mee aangezien je daar ook leuke versieringen kan aanbrengen met kruidnagel?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.