“Oh I See Red” toont haar sokken…

“Oh I See Red” toont haar sokken…

Hong Yi, bij haar vrienden beter bekend als Red, is geboren en getogen in Maleisië maar kent haar roots in China, meerbepaald in Shanghai. In deze stad ‘boven de zee’ leefden haar grootouders voor ze bij het begin van de Culturele Revolutie in de jaren ’60 naar Maleisië trokken.

En het is in die stad waar Red, na haar studies in Australië en Nederland, nu woont om zich te verdiepen in haar roots. “Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar China en haar rijke geschiedenis, cultuur en haar mensen weten me toch elke dag opnieuw te inspireren.”

Die inspiratie zet ze om in kunstige portretten van Chinese iconen waarbij ze vanalles gebruikt behalve verf…

Voor dit portret van de Chinese regisseur Zhang Yimou (bekend van Hero, House of Flying Daggers, Curse of the Golden Flower) maakte ze gebruik van de typische bamboestokken die in de traditionele steegjes uit de ramen hangen. Maar in plaats van er was aan te hangen, hing ze er een schilderij aan opgebouwd uit witte en zwarte sokken.

Oorspronkelijk wilde Red het portret maken uit een hele hoop T-shirts maar omdat het project dan té groots en duur zou worden, koos ze voor een mini-kledingstuk, namelijk de sok. 750 paar en een interessante manier om de sokken vast te spelden later kwam de knappe kop van de regisseur tevoorschijn.

Op haar palmares staan o.a. nog een portret van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei, gemaakt uit 100 000 zonnebloempitjes, een portret van de Taiwanese zanger Jay Chou, opgebouwd uit koffievlekken en een portret van de Chinese basketbalspeler Yao Ming, waarvoor ze de print van een basketbal gebruikte.

Hoe ze juist te werk ging met al die sokken kan je in dit filmpje zien:

Welke materialen heb jij al gebruikt om een schilderij te maken? Laat het ons weten en inspireer ons!

Beelden via: Oh i See Red

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on ““Oh I See Red” toont haar sokken…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.