Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Geïnspireerd door Snow Art by Simon Beck

Geïnspireerd door Snow Art by Simon Beck

Voor ons was de afgelopen kerstperiode er eentje zonder sneeuw, maar voor de Brit Simon Beck valt er elk jaar sneeuw want hij woont tijdens het winterseizoen in het skigebied Les Arcs, in Frankrijk.

Sinds 2004 specialiseert hij zich in het maken van kunst in de natuur, namelijk geometrische patronen in verse sneeuw. Voetstap per voetstap maakt Beck de prints enkel en alleen met z’n sneeuwschoenen.

Voordat hij aan het intensief fysieke werk begint, maakt hij thuis een kaart op de computer. Eens in de sneeuw gebruikt hij een kompas om zich te kunnen oriënteren. Dan duurt het 6 uur tot twee dagen om het patroon af te werken. Wij tonen je alvast het verbluffende resultaat van zijn sneeuwwandelen, maar meer beelden vind je op zijn facebookpagina.

“De meeste skiërs denken dat ik een beetje gek ben en vinden dat ik vooral goeie skitijd verlies. Ik ga ermee akkoord, daarom dat ik vooral ’s nachts werk. Maar ik hoop vooral dat ik met mijn werk de boodschap kan verspreiden dat de bergen en de sneeuw prachtig zijn en het waard zijn om te bewaren.”

“Hiermee wil ik ook zeggen dat je beter geen dingen doet die je eigenlijk niet wil doen maar dat je je in het leven moet focussen op  de dingen die je graag doet!”

Hebben jullie nog prachtige natuurfoto’s liggen van jullie skivakantie? Deel ze met ons!

 

via: http://www.thisiscolossal.com/2012/12/new-trampled-snow-art-from-simon-beck/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+colossal+%28Colossal%29

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Op 14 oktober vragen de politici om onze stem, maar voel je vrij om daarna volmondig voor de natuur te kiezen! Kwestie van een beetje tot rust te komen na al dat verkiezingsnieuws. Fietsers, ruiters, kinderen, personen met een beperkte mobiliteit, vogelaars (nee hoor, dit […]

Print Friendly, PDF & Email
Winterse wandeling met I ♥ Eco

Winterse wandeling met I ♥ Eco

Wanneer de zon komt piepen, is het tijd om te genieten. En dat lukt het best tijdens een winterse wandeling in een prachtig sneeuwlandschap. I ♥ Eco deed haar warmste laarsjes aan en waagde zich in de frisse doch verwarmende buitenlucht. Dit is wat we onderweg […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *