Geïnspireerd door Snow Art by Simon Beck

Geïnspireerd door Snow Art by Simon Beck

Voor ons was de afgelopen kerstperiode er eentje zonder sneeuw, maar voor de Brit Simon Beck valt er elk jaar sneeuw want hij woont tijdens het winterseizoen in het skigebied Les Arcs, in Frankrijk.

Sinds 2004 specialiseert hij zich in het maken van kunst in de natuur, namelijk geometrische patronen in verse sneeuw. Voetstap per voetstap maakt Beck de prints enkel en alleen met z’n sneeuwschoenen.

Voordat hij aan het intensief fysieke werk begint, maakt hij thuis een kaart op de computer. Eens in de sneeuw gebruikt hij een kompas om zich te kunnen oriënteren. Dan duurt het 6 uur tot twee dagen om het patroon af te werken. Wij tonen je alvast het verbluffende resultaat van zijn sneeuwwandelen, maar meer beelden vind je op zijn facebookpagina.

“De meeste skiërs denken dat ik een beetje gek ben en vinden dat ik vooral goeie skitijd verlies. Ik ga ermee akkoord, daarom dat ik vooral ’s nachts werk. Maar ik hoop vooral dat ik met mijn werk de boodschap kan verspreiden dat de bergen en de sneeuw prachtig zijn en het waard zijn om te bewaren.”

“Hiermee wil ik ook zeggen dat je beter geen dingen doet die je eigenlijk niet wil doen maar dat je je in het leven moet focussen op  de dingen die je graag doet!”

Hebben jullie nog prachtige natuurfoto’s liggen van jullie skivakantie? Deel ze met ons!

 

via: http://www.thisiscolossal.com/2012/12/new-trampled-snow-art-from-simon-beck/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+colossal+%28Colossal%29

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.