Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden

Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden

Wij hebben de smaak van zelfgemaakte geschenkjes alvast te pakken! Ben jij er ook klaar voor om nog meer handgemaakte kadootjes over te leveren aan vrienden en familie?

Dan is dit boek de handige Harry die je nodig hebt. Het boek Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden geeft je meer dan 70 originele ideeën voor hartverwarmende kado’s. Zoet, gezond, natuurlijk, geurend, (hart)verwarmend of speciaal voor jou. Kies wat je zelf wil maken: kersenpitkussens voor je vriendinnen of vruchtenjenever voor je vader? Niets is te moeilijk!

En om dat te bewijzen mogen wij jullie stap voor stap begeleiden om een zelfgemaakte brievenhouder in elkaar te knutselen.

En dat is niet het enige dat we mogen doen. Vinden jullie deze brievenhouder wel leuk en wil je je creatieve ik nog meer uitdagen?

Dan hebben wij goed nieuws voor drie creatievelingen onder jullie. Want de drie leukste zelfmaaktips die we van jullie krijgen, worden beloond met een exemplaar van het boek

Tips delen en reageren doe je onderaan deze blogpost… 

 Wat heb je nodig voor een brievenhouder?

– beukenhouten plankje van 17 cm x 10 cm x 0,5 cm voor de achterzijde
– beukenhouten plankje van 17 cm x 6 cm x 0,5 cm voor de voorzijde
– beukenhouten latje van 17cm x 2 cm x 1 cm voor het tussenstuk
– schuurpapier
– kleine nageltjes en een hamer
– houtlijm
– decoratiemateriaal (bijvoorbeeld postzegels…laat je creativiteit de vrije loop)
– vernis in een spuitbus

Tip: als beukenhout onvindbaar blijkt, dan voldoet een mdf-plaat ook

Hoe zaag, timmer en schuur je deze brievenhouder ineen?

Begin met de plankjes en het latje glad te schuren. Sla daarna drie nageltjes lichtjes in het plankje dat bestemd is voor de voorzijde en drie nageltjes lichtjes in het plankje dat bestemd is voor de achterzijde. Klop de nageltjes nog niet volledig in het hout. Strijk lijm aan één lange kant van het tussenstuklatje. Leg het latje, met de gelijmde kant, tegen de onderkant van het voorzijde-plankje en klop de nageltjes er nu verder in zodat de voorzijde en het tussenstuk aan elkaar bevestigd worden. Doe nu hetzelfde met de achterzijde: lijm aan de andere lange kant van het tussenstuk en het achterzijde-plankje hieraan bevestigen met de nagels. Laat het geheel nu goed drogen. Wanneer je pronkstuk af is, kan je de randen opschuren. En last but not least: versier je brievenhouder met postzegels of andere leuke prulletjes die je thuis hebt liggen. Nu de boel nog vernissen en je hebt een pracht van een houder die nooit of te nimmer zal vergaan.

Via Davidsfonds

Print Friendly, PDF & Email


10 thoughts on “Zelfgemaakt, eenvoudige cadeautjes om te geven of te houden”

 • daar zat ik op te wachten super!! zelf maak ik graag dingen dus 🙂 ideaal. zelf fruitschaal maken je kan een oude bekleden met allerlei of met stukjes kurkenstopjes je kan het ook eenvoudig maken met papiermarché ofzo of gewoon stokjes. Ook pannenleggers kan je hiermee maken met kurkenstopjes in schijfjes snijden en dit plakken. hierbij kunnen de kindjes ook goed helpen. zelf keukenschortjes maken met eenvoudige overschot van leuke stofjes of zelf een soort dagboekje ofzo maken daar zijn meisjes ook heel tevreden mee als cadeau door zelf kaft te maken en dan papieren nota boekje in te steken.onderleggers voor onder tassen met een oud tafellaken rondjes uitknippen en een randje maken met stofje zodat het er uitgewerkt uitziet.. ik kan nog lang zo door gaan er zijn zoveel leuke zelfmaak dingen. met vinylplaten boekenlegger maken is ook super dit doe je door kokend water te gieten in bakplaat en dan met een nijplank het deel recht te houden en ander deel een hoek van 90°graden buigen je moet er wel iets opleggen op het deel dat recht moet blijven anders komen er blazen op en dan laten afkoelen! zelf likeur maken ofzo of kruidendrankjes ook leuk cadeau (500 gram zwarte bessen 200 gram suiker enkele kruidnagels
  1 kaneelstokje enkele bladeren van de zwarte bes 1 liter jenever moet lang opvoorhand gemaakt worden 3 maanden laten trekken zeven en nog week laten rusten). Of koekjes op een leuke manier (250 gram rietsuiker-100 gram bloem-60 gram cacao-50 gram noten-70 gram chocoladesnippers (een pure reep in schilfers snijden, gaat heel gemakkelijk) Al deze ingrediënten doe je nu voorzichtig in een glazen pot van ongeveer 1 liter, laag voor laag. De volgorde maakt natuurlijk niet uit.Hang er een labeltje aan met ongeveer het volgende opschrift:Verwarm de oven voor op 160 graden Bekleed een bakvorm van 18 bij 28 met bakpapier Stort de inhoud van de pot in een beslagkom Voeg 3 losgeslagen eieren toe Voeg 225 gr zachte boter toe Mix alles door elkaar Bak het 30-35 minuten (bij mij duurde het 45 minuten voor ik tevreden was, zelf even controleren)
  … en tegenwoordig met ipads enz kan je hiervoor ook hoezen maken, potpuri in glazen bokaal doen en lampjes bij insteken zeer sfeervol, kaarvet hergebruiken en daar theelichthoudertjes van maken door dit terug te verhitten en in een vormpje laten hard te worden, rozen in kaarsvet doppen en laten hard worden hebben ze rozen die zeer lang blijven 🙂 dus een goed cadeau daar ze lang geniet kunnen van hebben. bloempjes maken van denneappels(lostrekken van de blaadjes, dit op rond viltje lijmen van buiten naar binnen tot het vol is en plak een kraal in het midden)… zelf lippenbalsem maken ook(5 gram bijenwas (cera flava) 2 gram walschot 3 gram cacaoboter 10 cc amandelolie ) ….

 • Zelfgemaakte kerstkaarten die aansporen tot creativiteit:
  Ik maakte de kerstkaarten voor mijn creatieve collega’s als volgt: ik kocht een haakpen en knoopte daaraan groene lintjes (met verschillende motiefjes en van verschillende lengtes): van lang naar korter. Zodanig dat de haakpen precies een kerstboompje werd. Met buddies bevestigde ik dit alles aan een kaart. Bovenop een ster (sticker of vilt). Binnenin “ik wens je een inspirerend en creatief 2013. Maak er iets mooi van!” Zowel mijn collega’s als ikzelf waren blij met het resultaat.
  (Ik weet niet hoe ik hier een foto kan toevoegen?)

 • heb nog maar eens mijn bezigheid gehad en nog een aantal dingen uit geprobeerd zo heb ik van koffiefilters figuurtjes gemaakt ster enz en de kanten dichtgenaaid en had ik zakjes om iets leuks in te steken… leuke verpakking of eventueel geurblaadjes insteken kan je ook of een tennisbal als kapstok of eventueel sleutelkastje je maakt er gewoon een gleuf in met mesje tekent er oogjes ofzo en kan in de gleuf je sleutels kwijt of briefjes,balpen ofzo.. en kan er eventueel nog iets aanmaken om het omhoog te hangen of zuignap opzetten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.