Het verhaal achter…Siroperie Seniow

Het verhaal achter…Siroperie Seniow

Anna Seniow oftewel Anna van de Siroperie is een jonge dame uit Antwerpen die oorspronkelijk costumière was van beroep. Dankzij de buitenlandse opdrachten die ze in die periode kreeg, reisde ze met haar dochtertje vooral naar de Provence. Ze vertoefden een paar maanden daar, een paar maanden hier.

Toen haar dochter schoolplichtig werd, settelde Anna zich in Antwerpen waar ze momenteel leerkracht is en waar ze binnenkort, geïnspireerd door de Provence, afstudeert als herborist.

Haar Siroperie is ontstaan toen ze voor een vriendin in een lokaal cafeetje verse gemberthee maakte. Maar omdat die methode veel voorbereidingstijd vroeg, begon ze na te denken over…siroopjes. En zo ontstond Siroperie Seniow.

Siroperie Seniow

Anna werkt van thuis uit. Ze plukt zelf de vruchten en kruiden en maakt ze heel ambachtelijk volgens traditionele technieken tot siroopjes. Alle toegevoegde ingrediënten zijn van biologische aard.

De siroopjes kan je bestellen en worden per fiets aan huis geleverd. Of wil je liever eerst een proevertje doen, dan kan dat bij volgende Antwerpse adresjes: Café Mombasa, HET GELUK, LOCAL STORE, Koek en Zopie en Soepmie.

Siroperie Seniow in Antwerpen

Omdat Anna graag met overschotten, vergeten fruitbomen en uit het oog verloren kruiden werkt, doen we voor haar graag een oproep aan jullie, onze ecolovers:

heb jij een appel- of perenboom in je tuin staan waar je enkel naar kijkt of heb je eender welke groenten, vruchten of kruiden te veel? Mail dan naar info@siroperieseniow.be en zij tovert jouw vergeten overschotjes om tot heerlijke siroopjes!

De Siroperie houdt van de natuur en werkt dus op het ritme van de seizoenen, met zoveel mogelijk lokale ingrediënten. Check daarom de seizoenskalender om te weten welke smaakjes je wanneer kan verwachten.

Wij wensen Anna en haar Siroperie alvast veel succes. En dat ze nog veel siroopjes moge brouwen…

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.