Maison Indigo: for the love of denim!

Maison Indigo: for the love of denim!

Myriam Mense, de creatieve vrouw achter Maison Indigo, houdt van…jawel, denim. En dan vooral van oude, versleten denims waarvan de toon sterk is vervaagd.

Mensen tussen de 18 en 35 jaar hebben waarschijnlijk wel een tiental jeansbroeken in hun kast liggen. En we weten allemaal dat wanneer de pasvorm van onze lievelingssjeans uit de mode is, het lieve ook uit de jeans is. Daar ligt ‘ie dan, in de kast, op weg naar een kledingcontainer.

Sinds enkele jaren vraagt Myriam haar vrienden om haar hun oude jeansbroeken te geven. Het produceren van een vintage wassing is enorm belastend voor het milieu en de karakteristieke stof heeft gedurende jaren zoveel water verbruikt om te kunnen worden zoals ze is, dat Myriam het zonde vindt om een oude jeans zomaar weg te gooien. Bovendien wordt denim door de jaren heen steeds zachter en is de stof enorm slijtvast.

Dus maakte ze met die versleten jeansbroeken van haar vrienden interieur- en decoratiespulletjes voor bij haar thuis. De kleur van verwassen indigo heeft een neutrale tint die mooi bij alles past.

Toen de kinderen kwamen, kwamen ook de knuffels. En omdat die knuffels té leuk waren om enkel voor zichzelf te houden, werd Maison Indigo geboren.

En de poppen gingen aan het dansen. Nu worden de poppen in een sociale werkplaats in Nederland genaaid door mensen met een beperking. Zij vinden het geweldig om er aan mee te werken en omdat ze lokaal worden geproduceerd, hebben ze een kleine carbon footprint. Een product met meerwaarde, volgens Myriam.

De oplage van Maison Indigo’s denimspulletjes is kleinschalig, waardoor het bijzonder is en blijft.

Ken jij ook zo’n leuk project? Laat het ons weten…

Meer info op www.maisonindigo.com

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.