I ♥ Eco & Druantia: beschermende lippenbalsem

I ♥ Eco & Druantia: beschermende lippenbalsem

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.

Door regen en wind heeft je gezicht heel wat te verduren. Wat dacht je van een beschermende lippenbalsem met Sheaboter en Jojoba? Klinkt goed, niet? Met onze volgende tips kan je er snel zelf eentje maken!

 

Jojoba en Sheaboter beschermen de huid tegen vochtverlies en maken de huid zijdezacht. Samen zorgen zij voor een natuurlijke Sun Protection Factor 5 (SPF5).
Wat heb je nodig?
– een vuurvaste glazen maatbeker van 100 ml of 2 in elkaar passende glazen kommetjes
– een mini-garde
– een lippenbalsem-huls met inhoud van ongeveer 4 gram of een klein potje
– een precisieweegschaaltje
– een kookplaat
Welke ingrediënten heb je nodig?
– 4,5 gram jojoba-olie
– 2,5 gram bijenwas
– 1,5 gram shea boter / karitéboter
– 5 druppels etherische olie van mandarijn, sinaasappel of munt
– 1 capsule vitamine E
Hoe maak je je eigen lippenbalsem?
Zet een pot met warm water op het vuur en zet daar een kom in (au-bain-marie). Doe de jojoba, bijenwas en sheaboter in de kom en wacht totdat alles gesmolten is. Haal de kom uit de au-bain-marie. Prik de vitamine E-capsule open en voeg de olie toe aan de gesmolten massa. Voeg de etherische olie toe en roer goed. Giet in de lippenbalsemhuls en klaar!
Bewaren: 4 tot 6 maanden

Opmerking: De truc zit hem in het gieten op het juiste moment. Giet je de vulling in de huls wanneer de balsemmassa nog te vloeibaar of te warm is, dan loopt de balsem zo terug uit de huls. Wacht je te lang, dan is de balsem hard geworden en kan je het niet meer in de huls gieten. Heb je een huls waar onderaan een opening is? Draai eerst de huls helemaal naar boven en sluit de opening met een beetje gestolde maar nog smeerbare bijenwas. Laat afkoelen, draai de huls terug naar beneden en giet nu de balsem erin. Je zal zien dat alles mooi in de huls blijft.Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.

Beelden: Steffi De Bie – I love eco

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “I ♥ Eco & Druantia: beschermende lippenbalsem”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.