I ♥ Eco & Druantia: DIY aftersun

I ♥ Eco & Druantia: DIY aftersun

I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.

Vorige maand lieten we al zien hoe je je eigen zonnecrème kan maken. Om een dagje zonnebaden in schoonheid af te sluiten, kan je je vanaf nu verzorgen met zelfgemaakte aftersun!I love eco blog, Druantia, diy, aloë vera, aftersun, zelf maken, natuurcosmetica

Aftersun met Aloë Vera en Lavendel

Verkoelend en verfrissend na het zonnebaden. De vochtbalans wordt hersteld door de Aloë Vera gel en het hydrolaat van Lavendel.

Welk materiaal zet je best klaar om aan deze DIY te beginnen?

– een ijsblokjesvorm
– een diepvries (die hopelijk al bij je thuis staat)
– een bordje
– een scherp mesje

Welke ingrediënten heb je nodig voor ongeveer 175 ml aftersun?

– een Aloë Vera plant (vraag in het tuincentrum naar Aloe Barbadensis)
– een kleine hoeveelheid Lavendel hydrolaat of Lavendelwater

Hoe maak je je persoonlijke aftersun?I love eco blog, Druantia, diy, aloë vera, aftersun, zelf maken, natuurcosmetica

Kies het dikste blad uit van je Aloë Vera plant, want dat bevat de meeste gel. Snijd het dikste blad af (niet te dicht bij de stam) en verwijder de groene schil. I love eco blog, Druantia, diy, aloë vera, aftersun, zelf maken, natuurcosmeticaVerdeel de gel in de ijsblokjesvorm zo dat elk compartimentje 3/4de vol is. Giet in elk compartimentje een beetje lavendelhydrolaat. Zet in de diepvries voor minstens 24 uur. I love eco blog, Druantia, diy, aloë vera, aftersun, zelf maken, natuurcosmeticaNa een dagje heerlijk zonnebaden neem je een Aloë Vera-ijsblokje om je huid te verkoelen. Wrijf het langzaam heen en weer over de zongebrande huid totdat het blokje gesmolten is en de Aloë gel over de huid verdeeld is.

Tip: Bij een oudere en grotere Aloë plant is één blad voldoende. Bij een babyplant (zoals ik heb gebruikt) heb je meerdere bladen nodig. Bij een oudere plant kan je het blad in het midden in de lengte snijden. Snijd het blad niet helemaal door, maar maak een inkeping in slechts één zijde, zodat je het blad kan openen. Haal er zo de gel uit.

Blijft enkele maanden goed.

Alle gebruikte producten zijn ook te verkrijgen bij Druantia.

Beelden: I love eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.