I ♥ Eco & Druantia: zomers golvende haren met zeezout en kokos

I ♥ Eco & Druantia: zomers golvende haren met zeezout en kokos
I ♥ Eco slaat met Iris van Druantia de handen in elkaar voor een zalige DIY-reeks. Verwacht je elke maand aan een origineel receptje voor natuurcosmetica.Met de zomer in aantocht denken we aan onze haren die het dan hard te verduren hebben. Zon op onze snoet is leuk, niemand zal dat tegenspreken. Draag je tijdens een zomerse dag geen hoed, dan is het een goed idee om je haren te beschermen. Met dit receptje voor Beach Hair Olie bijvoorbeeld.I love eco blog, Druantia, diy, natuurcosmetica, zelf maken, eco
Zeezout en epsom zout zorgen ervoor dat je haren wat stugger worden en meer structuur krijgen. Kokosolie zorgt ervoor dat je haren niet uitdrogen.
Welk materiaal heb je nodig?
– een kom
– een waterkoker
– een koffiefilter of neteldoek
– een sprayflesje van 250 ml of een plantenspuit
– eventueel een trechter

Welke ingrediënten haal je best in huis?

– 250 ml water
– 10 gram brandnetel, salie (voor donker haar), kamille (voor blond haar) of hibiscus (voor rood haar)
– 1 theelepel zeezout, oerzout of himalayazout
– 1 theelepel epsom zout
– ½ tot 1 theelepel kokosolie
– ½ theelepel natuurlijke haargel, aloe vera gel of witte suikerI love eco blog, Druantia, diy, natuurcosmetica, zelf maken, eco

Hoe maak je de zomerse haarspray?

Kook het water met de waterkoker. Giet over in de kom en doe er de kruiden in. Laat 5 minuten trekken en zeef de kruiden eruit. Schep de harde kokosolie uit met een lepel en leg deze in de kom. Door het warme water smelt de kokos tot vloeibare olie. Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed. Overgieten in een sprayflesje en klaar!
I love eco blog, Druantia, diy, natuurcosmetica, zelf maken, eco
Bewaren: 1 maand, in de ijskast
Gebruik: Goed schudden. Spray overvloedig op handdoekdroog haar. Masseer de spray in je haar. Niet borstelen wel kammen met je vingers.
Tip: Heb je fijn en stijl haar? Was je haren de avond ervoor. Dep ze handdoekdroog. Gebruik je golvende haren spray overvloedig. Verdeel je haar in meerdere plukken. Vlecht ze of draai ze in een knot. Geniet van je nachtrust. ’s Ochtends haal je de vlecht of knot uit elkaar. Gebruik indien gewenst nog wat extra spray. Et voilà, beach hair!

Beelden: Steffi De Bie voor I love eco

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.