Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

I Love Eco loopt rond op het Fair Festival! Komen jullie ook?

I Love Eco loopt rond op het Fair Festival! Komen jullie ook?

Op zaterdag 8 september gaat het gratis Fair Festival door in DOK Gent van 10u tot 19u en wij zullen van de partij zijn! Spot ons in onze rode capes!

Zoals de naam al doet vermoeden loopt het festival over van de eerlijke producten die je op de markt van DOK Gent kan komen ontdekken. Noem het en je vindt het op de markt van Fair Festival: biokleding en ecodesign maar je kan er ook je licht opsteken i.v.m. ecologisch verbouwen en er staat zelfs een caravan waar je je kort maar krachtig onder handen kan laten nemen door een professionele masseuse.

De markt is niet het enige waar je die dag van kan genieten. De vele workshops en lezingen zijn ook zeker je aandacht waard! Kom meer te weten over vegetarisch koken, krijg antwoord op de vraag wat permacultuur is, leer upcyclen en recycleer een oude T-shirt tot tas of een eigen origineel juweel. Tips en tricks voor natuurlijke cosmetica en biokledij komen ook aan bod.

Waar wacht je nog op?

’s Middags kan je mits een kleine bijdrage smullen van een overheerlijke bio én veganistische, all-you-can-eat barbecue. Kleine greep uit het buffet, mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn: gemarineerde tempeh met zoete paprikamarinade, pasta-pestosalade met zongedroogde tomaatjes, wortelslaatje met koriander en groene olijfjes, aardappelsalade met tartaar,… Mmm, mijn maag gromt alvast goedkeurend.

Je steunt er de organisatie mee want de volledige opbrengst wordt gebruikt om de kosten te betalen en op die manier alle duurzame initiatiefnemers te kunnen ondersteunen.

Klinkt goed, tot zaterdag! Laat je geitenwollensokken thuis want het DOK Strand zal open zijn en vraagt om blote voetjes…

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Introductie van het Ecoplan Gent

Introductie van het Ecoplan Gent

Begin juni kreeg ik een “officiële persuitnodiging” in mijn mailbox om het nieuwe Ecoplan van Gent als eerste te ontvangen én te testen. Daar zegt I ♥ Eco geen neen tegen! Ik was een half uurtje eerder aanwezig bij de gezellige Gentse Coffee bar Simon Says. […]

Print Friendly, PDF & Email
Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Op 14 oktober vragen de politici om onze stem, maar voel je vrij om daarna volmondig voor de natuur te kiezen! Kwestie van een beetje tot rust te komen na al dat verkiezingsnieuws. Fietsers, ruiters, kinderen, personen met een beperkte mobiliteit, vogelaars (nee hoor, dit […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *