I Love Eco test een Glamping uit…

I Love Eco test een Glamping uit…

Op een mooie zondag in augustus belt een vriendin me op, of ik mee wil gaan naar een nieuwe ecocamping in West- Vlaanderen. Met geen plannen in ’t verschiet en de zon volop van de partij: why not!

Voor eigenaars Marc Delfosse & Isabelle Ghekiere was reizen elk jaar een compromis. Hij hield meer van kamperen, zij meer van de luxe van een hotel. Dus wisselden ze elk jaar af. De ene vakantie was het kamperen geblazen, de andere luxueus vertoeven in een hotel. En zo ontstond het idee om de twee (vakantiestijlen weliswaar) met elkaar te verzoenen. Hun Glamping werd geboren!

Glamping staat voor glamorous camping oftewel luxury camping. Want ook al logeer je in een tent, je slaapt in een écht bed. Verder is er een houtkachel, een koelkast én zelfs een tv én gratis wifi aanwezig! Voor elke tent is er sanitair voorzien in een apart gebouw en je eigen handdoeken hoef je niet mee te sleuren want die liggen zoals op hotel fris klaar.

Bijzonder is ook de goed uitgeruste keuken waar je zelf mag plaatsnemen achter het fornuis. In de minibar vind je frisdranken terug die je dorst aan een zéér democratische prijs kunnen lessen. Noteer je consumpties gewoon op een papiertje en hang het op in de keuken. Deze ongedwongen sfeer doet je zeker thuis voelen.

Bij mooi weer of bij onweer (kan ook eens leuk zijn) kan je een verfrissende duik nemen in de natuurlijke zwemvijver. Het water wordt op een natuurlijke manier gezuiverd en is héérlijk…eco.

De tenten zijn mooi verspreid over het domein dat één prachtige, wilde bloemenweide is. Dit maakt dat je kan genieten van een privé-grasperkje rond je tent en dat je bovendien een prachtig uitzicht hebt.

Check de website van Ecochique voor meer info en details. Je vindt er tal van tips voor activiteiten en restaurants in de buurt. Allemaal uitgetest en goed bevonden door de eigenaars, nu klaar om door jullie beproefd te worden…

Wij logeerden er één nachtje met z’n drietjes en ik moet eerlijk zeggen: het proeft naar meer! Dicht bij de natuur, maar toch met een minimum aan comfort! Glamping: my way of camping!

Probeerde jij al eens een glamping uit?

Via: Ecochique

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “I Love Eco test een Glamping uit…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.