Imagine All The Water…

Imagine All The Water…

Water, water en nog eens water…  Zonder water kunnen wij noch de natuur met z’n fauna en flora niet leven. Wij gebruiken water om te drinken, te koken, te poetsen, voor afvalverwerking, transport, het opwekken van energie en het onderhoud van ecosystemen, maar we hebben ook water nodig om voedsel te kunnen produceren. Imagine all the water dat hiervoor nodig is.

In deze ludieke videoclip zie je bijvoorbeeld hoeveel water er nodig is om een hamburger te produceren.

Maar er zijn een heleboel kleine dingen die je kan doen om je eigen watervoetafdruk, meerbepaald je indirect waterverbruik, te verkleinen. Minder eten weggooien, minder vlees eten of jaarlijks minder T-shirts of schoenen kopen, vaker tweedehandsproducten kopen, meer gerecycleerd papier gebruiken, regionale seizoensgroenten eten en minder producten die veel suiker bevatten,… Zo zijn er vast nog meer manieren om water te besparen.

Heb je zin om een gelijkaardige videoclip te maken om aan te tonen hoeveel water verbruikt wordt voor producten als koffie, chocolade, bier of een paar schoenen? Laat je dan volledig gaan en upload je filmpje bij Generation Awake.

Deze prachtige, fragiele filmpjes van Padawan kunnen je alvast inspireren!

De winnaars zullen op 26 november verschijnen op de Facebook-pagina van Generation Awake.

Inspireer ons en de andere ecolovers door jouw tips te delen! Hoe bespaar jij water? Laat het ons weten. Tips, klein of groot, alles is welkom op onze blog!

meer info via www.generationawake.eu

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.