Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Imagine All The Water…

Imagine All The Water…

Water, water en nog eens water…  Zonder water kunnen wij noch de natuur met z’n fauna en flora niet leven. Wij gebruiken water om te drinken, te koken, te poetsen, voor afvalverwerking, transport, het opwekken van energie en het onderhoud van ecosystemen, maar we hebben ook water nodig om voedsel te kunnen produceren. Imagine all the water dat hiervoor nodig is.

In deze ludieke videoclip zie je bijvoorbeeld hoeveel water er nodig is om een hamburger te produceren.

Maar er zijn een heleboel kleine dingen die je kan doen om je eigen watervoetafdruk, meerbepaald je indirect waterverbruik, te verkleinen. Minder eten weggooien, minder vlees eten of jaarlijks minder T-shirts of schoenen kopen, vaker tweedehandsproducten kopen, meer gerecycleerd papier gebruiken, regionale seizoensgroenten eten en minder producten die veel suiker bevatten,… Zo zijn er vast nog meer manieren om water te besparen.

Heb je zin om een gelijkaardige videoclip te maken om aan te tonen hoeveel water verbruikt wordt voor producten als koffie, chocolade, bier of een paar schoenen? Laat je dan volledig gaan en upload je filmpje bij Generation Awake.

Deze prachtige, fragiele filmpjes van Padawan kunnen je alvast inspireren!

De winnaars zullen op 26 november verschijnen op de Facebook-pagina van Generation Awake.

Inspireer ons en de andere ecolovers door jouw tips te delen! Hoe bespaar jij water? Laat het ons weten. Tips, klein of groot, alles is welkom op onze blog!

meer info via www.generationawake.eu

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Op 14 oktober vragen de politici om onze stem, maar voel je vrij om daarna volmondig voor de natuur te kiezen! Kwestie van een beetje tot rust te komen na al dat verkiezingsnieuws. Fietsers, ruiters, kinderen, personen met een beperkte mobiliteit, vogelaars (nee hoor, dit […]

Print Friendly, PDF & Email
Water op z’n mooist in beeld gebracht

Water op z’n mooist in beeld gebracht

Opspattend water ziet er bij ons in bad of in de lavabo nooit zo mooi uit, maar de Russische fotograaf Alex Koloskov maakt er zijn werk van. Hij weet de splash op het juiste moment vast te leggen en bewerkt die achteraf tot prachtige bloemen, […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *