Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!

Op 14 oktober vragen de politici om onze stem, maar voel je vrij om daarna volmondig voor de natuur te kiezen! Kwestie van een beetje tot rust te komen na al dat verkiezingsnieuws.

Fietsers, ruiters, kinderen, personen met een beperkte mobiliteit, vogelaars (nee hoor, dit zijn ornithologen),… Kortom, iedereen is welkom in de Vlaamse natuur!

Van 14 tot 21 oktober zijn er tal van activiteiten in de bossen in jouw buurt. Hier alvast een paar leuke tips:

Je kan er op een frisse herfstavond op uit trekken voor een romantisch avondje uit met je kinderen. Beeld je in onder een warm dekentje, genietend van een poëtische natuurfilm over de uitzonderlijke vriendschap tussen een meisje en een wilde vos.

Heb je meer zin in iets actiefs? Ga dan voor de nocturne in het Warandepark waar je via een sfeervol verlicht pad langs verschillende plekjes en animaties geleid wordt.

Of je kan op zoek gaan naar De Grootste Vliegenzwam. Zoek, vind, fotografeer en maak kans op een mooie prijs!

En nu je toch dat bos ingewandeld bent, in dit boek vind je nog meer leuke bosactiviteiten en originele doe-tips zoals naar dierensporen zoeken in de winter of een insectenhotel bouwen in de lente. Voor nu leer je lekkere herfstgerechten koken met noten.

Wil jij dit inspirerende boek boordevol seizoenstips voor klein en groot wel winnen? Laat ons dan weten welke leuke, herfstige knutseltips jij ons kan aanraden!

De drie origineelste reacties mogen De Boom in! … thuis verwachten… Reageer snel!

Print Friendly, PDF & Email


13 thoughts on “Trek de natuur in tijdens de Week van het Bos!”

  • Mijn herfst-tip heeft niet echt te maken met boomblaadjes maar wel met het koude weer: Maak een poncho! Koop 1×1 meter stof (bij voorkeur fleece, lekker warm) en knip er een gat in het midden om je hoofd door te steken. Heel handig om mee rond te lopen in huis (soms best ook wel grappig) en lekker warm. Bovendien denk je ook aan het milieu want je kan de verwarming enkele graadjes lager zetten. Kostprijs: 1-2 euro als je ze aankoopt op een stoffenbeurs. Dus budgetvriendelijk eveneens.

    Ik ben inmiddels al eigenaar van 2 zelfgemaakte poncho’s en ik kan niet meer zonder. 🙂

    • een heerlijke boswandeling maken en mooie bladeren verzamelen en deze dan te drogen leggen en er dan een mooie colallage mee maken

  • hier gaan we met de onthaalkindjes eerst in het bos matriaal halen voor achteraf met te knutselen ze zijn er dol op… paddestoeltjes maken of bladerdiertjes knutselen met kastanjes en eikels enz…(stempelen met bladeren en kastanjes),een herfst kijkdoos maken… en na het harde werken natuurlijk beloond worden is erg tof met zelf gebakken koekjes en chocomelk….zelf knutsel ik ook graag en maak ik graag vilt poppen voor de kindjes of knuffels(knuffeldoekjes) of theelichthoudertjes… je kan bij veel leuke dinge ontdekken en de kinderen natuurlijk ook…

  • er zijn zoveel leuke dingen te doen in de herfst met de kinderen, zelf gaan we dan kastanjes en beukenootjes zoeken, ook staan er hier hazelaars en dus hazelnoten met stekelige jasjes en al!! Daar maken we dan de leukste monsters mee eenmaal thuisgekomen, met coctailprikkers en een hoop mooie gekleurde bladeren als bodem.ZO maak je heel snel je eigen jurrassic park! Na afloop lekker iets bakken met de kids , cupcakes, versieren en smikkelen bij een kop warme chocomel met slagroom en marshmellows!

  • Super leuke tips allemaal! Dank je wel om ze te delen! Zéér binnenkort maken we de winnaars bekend!
    Aarzel niet om op onze andere blogberichten te reageren 😉 Ze zijn allemaal met héél veel liefde geschreven…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.