Introductie van het Ecoplan Gent

Introductie van het Ecoplan Gent

Begin juni kreeg ik een “officiële persuitnodiging” in mijn mailbox om het nieuwe Ecoplan van Gent als eerste te ontvangen én te testen. Daar zegt I ♥ Eco geen neen tegen!

Simon Says, I love eco blog, Ecoplan Gent, ecoplan.be, duurzame winkels, ecowinkels, gent

Ik was een half uurtje eerder aanwezig bij de gezellige Gentse Coffee bar Simon Says. Het koffiebarretje ligt vlakbij de historische wijk Patershol, de ideale uitvalsbasis om Gent te ontdekken. De koffiemachine is het kloppende hart van de zaak, dus koffie zal en moet er gedronken worden. Natuurlijk is er ook thee voor de theïne-liefhebbers, maar ik bezondig me graag aan een kopje zwart goud.

Simon Says, I love eco blog, Ecoplan Gent, ecoplan.be, duurzame winkels, ecowinkels, gent

De jongens waren druk in de weer voor de voorbereidingen. Dat gaf me even de tijd om rustig wat foto’s te nemen van het gloednieuwe ecoplan. Het ziet er geweldig uit!

Simon Says, I love eco blog, Ecoplan Gent, ecoplan.be, duurzame winkels, ecowinkels, gent

Even later begon de persconferentie. Het Ecoplan Gent stuurt je handig op weg naar meer dan 200 duurzame adressen in Gent. Winkels, restaurants, dienstverleners die bewust kiezen voor een respectvolle omgang met mens en planeet. Super tof initiatief van de mensen van Netwerk Bewust Verbruiken, Oxfam Wereldwinkel Gent-centrum, JNM, EVA, Noord-Zuidsamenwerking stad Gent en Handelsreizigers in Ideeën.

Leuk om weten: in 2006 werd het eerste Ecoplan ooit uitgegeven. Bij de uitgave van deze nieuwe editie telt Gent bijna dubbel zoveel duurzame adressen als toen. Proficiat!

Simon Says, I love eco blog, Ecoplan Gent, ecoplan.be, duurzame winkels, ecowinkels, gent

Na de persconferentie bevoorraadt Lucien, de krachtpatser van dienst, de fietskoeriers van Cargo Vélo met de Ecoplannen. Klaar voor de verspreiding van het Ecoplan! Wij genoten nog na met een hapje, een drankje en een babbeltje.

Simon Says, I love eco blog, Ecoplan Gent, ecoplan.be, duurzame winkels, ecowinkels, gent

In een volgende blogpost neem ik de proef op de som en ga ik op stap met het Ecoplan.

Wil jij het ook uittesten? De 10 leukste reacties op dit bericht ontvangen van ons een ecoplan én een stoere Lucien magneet.

Print Friendly, PDF & Email


19 thoughts on “Introductie van het Ecoplan Gent”

 • Allee, ik ben dan wel geen Vlaming, maar ook ik zeg hier geen ‘neen’ tegen! Het ultieme excuus om eindelijk eens een heerlijk dagje Gent te plannen met een vriendin.
  Ik ding graag mee naar deze prijs!

  Groetjes uit Holland,
  Jantine

 • Uiteraard willen wij dit als ecologisch gezind gezin testen. Onze neef woont in Gent en zeurt al heel lang om Gent eens te ontdekken, maar waarom we het nog niet deden, ik weet het niet… ik vond de stad te “groots”. En ook omdat we een bijzondere dochter hebben, en we het toch ook allemaal graag op onze manier doen 😉 Rustig, met de nodige koffiepauzes er tussen 🙂 En vooral op de maat van de kinderen, en milieubewust!
  En ik wil er nog even bij zeggen… we hadden dit al gezien op Karrewiet en de eerste reactie van de kinderen was toen al “eeeeeeeeeeeehhhhh!!!” dus dat zegt genoeg, nietwaar 😉
  Misschien een leuk uitje voor deze zomer?
  En bloggen doen we dan uiteraard ook he 😉

 • Ideaal dat ecoplan! Wij hebben nog geen duidelijke verlofplannen, dus dat zou van pas komen voor een weekendje weg…

 • Gent én eco? Da’s meteen driedubbel plezier! In volle verbouwingen zit een vakantie in het buitenland er deze zomer voor ons niet in, maar een eco-tripje naar Gent misschien wel. We beloven een kaartje te sturen 🙂

 • Ik wil heel graag mijn belofte aan een dierbare vriendin waarmaken om haar Gent te laten ontdekken. En zeg nu zelf, als dat ecologisch kan is dat toch dubbel plezier!
  Drie van de vier gezinnen van mijn kinderen wonen in Gent, maar als ik naar Gent kom raak ik nooit verder dan hun huizen omdat ik dan meestal daar ben als oppas.
  En bovendien heeft mijn kleindochter Lise het Ecoplan met zo veel enthousiasme voorgesteld op Karrewiet!

 • het ecoplan is de ideale compagnon om ons te begeleiden bij de ontdekking van onze nieuwe buurt aka ekkergem…Ghent here we come 🙂

 • Mijn studentenleven en een heel aantal jaren beroepsleven speelden zich in Gent af, maar nu kom ik er niet meer zo vaak. Half juni had ik het geluk er toch te moeten zijn en ik probeer dan altijd de “Zone09” mee te nemen. ’s Morgens waren er geen, maar bij terugkeer lag er een verse stapel, kraaknieuwe boekjes! En ze voelden extra dik! Bij thuiskomst bleek er een “Ecoplan” tussen te zitten. Het werd meteen opengespreid en samen met de gezinsleden ontdekten we een massa “nieuwe” eco-adresjes! Met de vakantie in het vooruitzicht staat een bezoekje aan een groene frituur, brunchen en “biowinkelen” al uitgestippeld!

 • Proficiat aan Hilde Cortebeeck, Tine Van Deursen, Jelle, Mirjam Eeckhout, Bie Callewaert, Lotte, Ruben Van Meir, Jantine, An Vincke & Hilde Nelissen! Jullie mailtje is verstuurd 😉

  Aan alle andere ecolovers: Het ecoplan is ook gratis te verkrijgen in de deelnemende punten in Gent. Check http://www.ecoplan.be/ecoplan-gent.
  Groetjes, Steffi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.