Wat maak je met een groentepakket? #8

Wat maak je met een groentepakket? #8

In de winter en het vroege voorjaar ben ik fan van groentepakketten. Ik bestel ze wekelijks via de Voedselteams. In de regio waar ik woon, krijg je dan een pakket van de Limburgse Hartenboeren. Meestal lokaal en seizoengebonden, quasi altijd vrij van verpakkingen omdat je het in een ophaalpunt in je gemeente met je eigen boodschappentas gaat halen. In deze reeks neem ik je tien weken mee doorheen de week volgend op een groentepakket: wat maakte ik ermee? Wat was een uitdaging? En wat was het lekkerst?

De voorbije week zat er veel groen in het groentepakket. Reuzebladeren spinazie, bijvoorbeeld, maar ook een grote krop sla. Omdat bladgroenten snel slap worden, is het een uitdaging om die snel verwerkt te krijgen. Daarom verdween de spinazie bij mij in een soepje, die ik met een aardappel en wat rijst extra body gaf en er zo een maaltijdsoep van maakte. Mijn jongste zoon Victor, die heel erg kritisch is op zijn eten, vond het de lekkerste soep die hij ooit gegeten heeft.

De sla werd basis voor heel wat slaatjes en dankzij een goede bewaarkom, kon ik er langer dan een week van eten.

De champignons, een rode rui en de courgette (die op de foto verstopt zit langs de witte kool omdat ik er al de helft van had gebruikt voordat ik eraan dacht de foto te maken) waren een heerlijk beleg op pizza’s die we met de buurt in de buurtoven bakten.

De witte kool verwerkte mijn lieve wederhelft volgens een recept van Leentje Speybroeck tot een overheerlijke lauwe salade met zongedroogde tomaten, kappertjes, balsamico-azijn en korstjes van broodrestjes.

De overige rode ui ligt nog in de bewaarmand, want die bewaren erg goed. Ik maakte trouwens onlangs eens een heerlijk slaatje met kikkererwten, rode ui en spruiten. De rode ui en de spruiten hadden getrokken in een likeur van bosbessen. Heerlijk!

Wat is jouw tip om met de overige rode uien te doen?

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.