Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Ongedierte dat je in huis wil halen

Ongedierte dat je in huis wil halen

Spinnen, muggen, kevers, schorpioenen en ander ongedierte zijn niet zo angstaanjagend als je denkt wanneer je deze mooie sculpturen ziet. Na zijn zomershow was de Amerikaanse juweelontwerper Justin Gershenson-Gates het een beetje beu om juwelen te ontwerpen. Daarom begon hij te experimenteren met oude horloges.

Hij haalde ze uit elkaar en maakte er spinnen- en insectenpootjes van. Het één leidde tot het ander en voor hij het wist was er een nieuwe serie van insecten geboren.

Eén insect maken, duurt al gauw een aantal uren. En omdat hij het moeilijk vindt om een project onafgewerkt te laten liggen, werkt hij regelmatig 12 uur aan één stuk door wanneer hij zijn handen bijvoorbeeld gezet heeft aan een schorpioentje.

Veren, tandwieltjes en andere elementjes uit de oude horloges zet en last hij samen tot één van zijn vele, prachtige sculptuurtjes. Wedden dat je nu wel graag een beestje in huis wil?

 

Via: www.thisiscolossal.com

 

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Het Cradle to Cradle Concept

Het Cradle to Cradle Concept

Cradle to cradle, je hebt er al van gehoord of nog niet. Recycling en upcycling zijn termen die je misschien bekender in de oren klinken. Allemaal zijn het begrippen die te maken hebben met duurzame productontwikkeling, maar cradle to cradle is het summum van ecologisch […]

Print Friendly, PDF & Email
Zout water wordt zoet water…

Zout water wordt zoet water…

De Eliodomestico heeft niets met onze premier te maken, hoewel het ontwerp ook uit Italiaanse oorden afkomstig is. De ontwerper Gabriele Diamanti heeft een simpel zonne-oventje gemaakt waarmee zout water via een natuurlijk proces omgezet wordt in zoet water. Hoe werkt de zonne-oven juist? Heel simpel. […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *