Remember the forties

Remember the forties
Mooie, originele én duurzame kleding? Femke van Werde is goed op weg om dit waar te maken, want zij is genomineerd voor de eerlijke modebattle van Voor de Wereld van Morgen. Met REM40, oftewel Remember The Forties, heeft ze een nieuwe duurzame kledinglijn gemaakt van tweedehands kleding en restmaterialen. Tijd voor enkele vraagjes dachten we zo…
 
Rem40, vintage, i love eco blog, nieuwe vintage, kleding recycleren, korte keten
 
I ♥ Eco:  Hoe ben je op dit idee gekomen?
Femke: “Het oorspronkelijke idee is ontstaan vanuit het kledingruilevent van Ellie’s Kledingkast. Ieder jaar blijven er na het event zo’n 70 zakken vol met prachtige stoffen en kleding over, deze worden altijd gedoneerd aan een goed doel. Ik had behoefte om zelf ook wat te doen met een deel van die overgebleven kleding. Ik wilde de kleding nieuw leven in blazen. Door mijn liefde voor mode en vintage stoffen ontstond al snel het concept REM40, Remember The Forties.”
 
I ♥ Eco: Hoe heb je juist geïnspireerd op de jaren ’40?
Femke: “Je kon in die tijd moeilijk aan stoffen komen. Er moest heel creatief omgegaan worden met alle materialen die voorhanden waren. Soberheid en eenvoud troef. Wat kan je hergebruiken en hoe? Dit concept hebben we vertaald in de ontwerpen van REM40.”

I ♥ Eco: Waarom heb je voor de jaren ’40 als inspiratiebron gekozen? Enkel voor de stijl of ook voor de tijdsgeest?
Femke: “Een combinatie van beide. Maar vooral voor de tijdsgeest. De bevrijding van de oorlog en de crisis in 1945 staan bij deze kledinglijn symbool voor onze bevrijding uit de huidige crisis en wegwerpmaatschappij. We vieren onze nieuwe tijd! Een tijd waarin waarden van welzijn voor mens en natuur centraal staan!”

I ♥ Eco: Wie maakt de kledij?
Femke: “De kledinglijn wordt dicht bij huis geproduceerd door dames die hard werken aan de opbouw van een nieuwe carrière in eigen stad en land. Zij volgen bij ons (re)integratie- en activeringstrajecten, zodat de toegang tot studie- en arbeidsdeelname weer realistisch wordt.”

I ♥ Eco: Waar is je collectie te koop?
Femke: “De collectie is helaas nog niet te koop maar binnenkort hopelijk wel. We zijn bezig met de financiering. We hebben een mooie tweede plaats met de eerlijke mode battle gewonnen. En we mogen op verschillende interessante plekken staan zoals TEDXbrainpoort, om ons concept te tonen. Het doel is om de kledinglijn eind dit jaar in productie te nemen.”

Bekijk zeker Femkes promofilmpje: http://www.youtube.com/watch?v=7Ws1LO7an44

Wij wensen je alvast veel succes met REM40! Go for it!
 

REM40 is een initiatief van Femke van Werde, in samenwerking met Wiete Brokken van RE-U designs en Wies de Jong van LoveSoul Clothing

Beelden Rem 40 van Hanneke Wetzer & Bas Berends

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.