We Want Eco

We Want Eco

Zoals jullie al wel door hebben, houdt I Love Eco van eco. Maar er zijn nog initiatieven die er hun hart aan verloren hebben! Wij bieden hen graag een platform om hun inspiraties uit de doeken te doen.

Ramona Van Baal heeft een website opgericht waar je informatie kan vinden over allerhande bio en eco plekjes. Van restaurants tot slaapplaatsen, van reizen tot winkels. Hiermee wil ze meer bezoekers naar eco adresjes leiden en de toegankelijkheid tot eco verhogen.

I Love Eco: Waarom ben je met WeWantEco begonnen?
Ramona: “Ik hou van ecologische adresjes en het leek me leuk om die te verzamelen op één website.”

I Love Eco: Miste je zo’n initiatief?
Ramona: “Er zijn wel meer soortgelijke websites maar ik wilde specifiek een site opzetten voor een wereldwijd publiek, met wereldwijde bestemmingen. Daarom dat WeWantEco in het Nederlands maar ook in het Engels en het Spaans te raadplegen is.”

I Love Eco: Wanneer ben jij bewuster beginnen leven? Is er een moment of gebeurtenis die je ertoe heeft geleid?
Ramona: “Ik denk dat ik nog bewuster ben beginnen leven sinds ik kinderen heb. Mijn oudste dochter is bijna 10 jaar en sinds haar geboorte let ik bewust op wat zij eet en in welke omgeving zij zich bevindt.”

I Love Eco: Heb je veel reiservaring? Waar ben je zoal geweest?
Ramona: “Voordat ik WeWantEco opgericht had, heb ik bij verschillende luchtvaartmaatschappijen gewerkt. Dat heeft me de kans gegeven om een groot deel van de wereld te zien. Ik heb een heel aantal Europese steden en landen bezocht en buiten Europa heb ik Indonesië, Maleisië, Thailand, Californië, Mexico en New York aangedaan.”

I Love Eco: Wat is je tofste groene reiservaring?
Ramona: “Mijn favoriete bestemming binnen Europa is Mallorca. Bij Parc de Canet, net buiten Esporles, geniet je van een heerlijke biologische lunch terwijl de kinderen zich kunnen vermaken in de waterspeeltuin. Het park ligt in een prachtige omgeving met uitzicht op de bergen. Heel magisch!”

I Love Eco: Heb jij de adresjes zelf ontdekt door veel te reizen?
Ramona: “Een aantal adresjes heb ik zelf bezocht maar de meeste haal ik van internet of hoor ik via via.”

I Love Eco: De lijst op WeWantEco voor ecologische adresjes in België is minder uitgebreid dan die voor Nederland. Hoe komt dat?
Ramona: Of er een verschil is tussen België en Nederland weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat de ecologische adresjes nog steeds toenemen. En de vraag ernaar blijft groeien. Mensen gaan nu eenmaal bewuster door het leven.”

I Love Eco: Hoe bepaal je de duurzaamheidsfactor van je adresjes?
Ramona: “Die duurzaamheidsfactor bepaal ik aan de hand van de informatie die de desbetreffende website zelf biedt en van de reviews. Ik vind het belangrijk dat de mensen die het adresje bezocht hebben, er een goed gevoel bij hadden.”

I Love Eco: Naar welk adresje ben je nog niet geweest en zou je zelf graag naartoe gaan? Waarom?
Ramona: “Ooit wil ik eens naar het Yoga-resort gaan bij Ubud in Bali. Ik hou van yoga en mijn roots liggen gedeeltelijk in Indonesië. Verder lijkt het me gewoon een fantastische plek en een prachtig cadeau voor mezelf!”

I Love Eco: Is er nog iets dat je de I Love Eco lezers wil zeggen?
Ramona: “Uiteraard moeten we met de website nog behoorlijk groeien dus alle info over leuke eco bestemmingen is meer dan welkom!”

I Love Eco: Bedankt voor dit gesprekje en nog veel succes!

via www.wewanteco.com

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.