Ecocheques? Check!

Ecocheques? Check!

Wat vang ik in ’s hemelsnaam aan met ecocheques? Een vraag die velen bezighoudt maar waar weinigen een leuk antwoord op vinden. Wij hebben het voor jullie uitgezocht en zetten de mogelijkheden even op een rijtje. Here goes…

Zoals jullie al wel weten, kan je ecocheques gebruiken voor:

De aankoop van energie- en waterbesparende producten, voor producten ter bevordering van duurzame mobiliteit, voor producten die het afvalbeheer ten goede komen, voor producten ter bevordering van ecodesign en voor producten met aandacht voor de natuur.

Maar er zijn ook leukere opties!

Trein (of bus) in eigen land

Bij de NMBS kan je terecht voor een biljet of een pas voor een binnenlandse reis op het Belgische net! Je kan enkel aan het loket kopen en de ecocheque geldt niet voor het betalen van een abonnement.

Bij De Lijn en de MIVB kan er niet met ecocheques worden betaald.

Busreizen met de autocar kunnen ook met ecocheques betaald worden.

… of naar het buitenland

In elke Belgische Thomas Cook Travel Shop* kan je een ticket voor een Eurostar, Thalys, TGV of ander treinticket kopen! En je kan er ook de andere kosten van je vakantie betalen. Reis je bijvoorbeeld per Thalys naar Parijs, dan kan je je volledige citytrip met ecocheques betalen.

Op de website www.eco-label.com vind je onder de rubriek Tourist Accomodation een lijst met zo’n 400 ecologisch verantwoorde accommodaties met een ecolabel, die je ook met je ecocheques in een Thomas Cook Travel Shop kan boeken.

Je kan enkel rechtsreeks in de reisbureaus boeken en niet via internet.

* enkel met Sodexo Ecocheque

Bij alle reisagenten kan je een pakketreis met de trein van Transeurope boeken. De hotels die aangeboden worden, zijn niet altijd ecologisch maar je kan ze dus wel met ecocheques betalen.

In de JetairCenters kunnen treintickets van Eurostar gekocht worden met ecocheques.

… of rij zelf eco

Via een cursus ecodriving leer je hoe je je rijstijl het beste aanpast zodat die brandstoffactuur lekker daalt. Ook te betalen met ecocheques: cursus hindernisontwijking, cursus voertuigbeheersing.

… met een elektrische scooter

Want de aankoop en het onderhoud van een elektrische scooter kan betaald worden met je ecocheques!

Shop online voor leuke babyspullen…

Bij één van volgende shops kan je met je ecocheques terecht:

http://www.doekjesenbroekjes.be/doekjes-en-broekjes

http://www.ecobaby.be/

http://www.kitty.be/

http://www.kiddybips.be/

http://www.mamaskindjes.be/

http://www.moedertjenatuur.be/

… of voor iets leuks voor jezelf

Bij Kudzu vind je verrassende propere alternatieven voor alledaagse spullen. Voor een nieuwe eco outfit kan je bij Today Is A Good Day terecht, hip en verantwoord. Faire, leuke en stijlvolle interieurspulletjes vind je dan weer bij Hadhi. En wil je je tanden een frisse kuur geven, dan kan dat met de gerecycleerde tandenborstels van Wittere Tanden.

Kook een biopotje…

Je kan de ecocheques ook gebruiken om biologische voeding mee aan te kopen. Als je nog geen ervaring hebt met bioproducten biedt de ecocheque de uitgelezen kans om het eens uit te proberen.

Voilà, een hele lijst aan mogelijkheden! Diep die ecocheques op en doe er iets leuks mee, veel plezier!

PS: De ecocheque is 2 jaar geldig. Je kan de cheques dus 2 jaar opsparen om bijvoorbeeld een duurdere investering in energiebesparing te doen…

Print Friendly, PDF & Email


3 thoughts on “Ecocheques? Check!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.