De Week van het Bos en De Groote Oorlog

De Week van het Bos en De Groote Oorlog

Van zondag 12 tot zondag 19 oktober is het tijd voor De Week van het Bos. Dit jaar staat de week in het teken van De Groote Oorlog, met als thema “Onze oud-strijders zijn springlevend”. In verschillende Vlaamse natuurdomeinen en bossen zullen kleine en grote oorlogsverhalen verteld worden vanuit het perspectief van de natuur. Want de natuur heeft veel meer met oorlog te maken dan je denkt.

I love eco blog, week van het bos,

De Eerste Wereldoorlog heeft een grote invloed gehad op de Vlaamse natuur én de natuur heeft ook het verloop van de oorlog beïnvloed. Over heel Vlaanderen getuigen bomen, planten en poelen over de oorlogsgruwel. Maar de natuur geeft ons ook hoop. Want ondanks al die gruwel, is de natuur springlevend. Bomkraters zijn nu poelen waar de kamsalamander in herleeft, bunkers zijn ideale biotopen voor zeldzame vleermuizen.

Op zondag 12 oktober vindt er een kick-off event plaats in het Antwerpse Mastenbos in Kapellen. Je ontdekt er het oorlogsverleden aan de hand van een unieke wandeling tussen de loopgraven en bunkers. Maar je kan ook genieten van fijne optreden, performances, een infomarkt, lekkere hapjes en drankjes,…

Ook in andere provincies kan je deelnemen aan leuke activiteiten in het kader van De Week van het Bos. Zoek snel een activiteit bij jou in de buurt!

Voor meer info: check de website van De Week van het Bos of hun Facebookpagina

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.