Zomer in eigen land

Zomer in eigen land

Zomer en vakantie gaan hand in hand. Heb je inspiratie nodig om op stap te gaan met de kinderen in eigen land? Wij zetten jullie graag op weg!I love eco blog, uitstap tips, vakantietips,

Je hebt niet veel nodig om een vakantiegevoel te creëren. Wat dacht je van een veggie barbecue om het begin van de zomer te vieren? Op 5 juli is het Nationale Veggie BBQ-dag.

Wil je een andere stad verkennen? Dan vind je leuke (kinder-) activiteiten op Uit In Gent. Voor tips in Antwerpen vind je activiteiten op kindermaat via Visit Antwerpen. Wil je liever niets plannen maar gewoon een dagje rondwandelen in de groene stad? Dan kan je kiezen uit een reeks leuke, groene plekken in Antwerpen.

Woon je in de stad en heb je nood aan een frisse neus aan zee? De Belgische kust verveelt nooit. Haak er een museumbezoekje aan vast. Mu.ZEE ontvangt kinderen van alle leeftijden met open armen.

Vlaanderen Vakantieland.nl biedt een algemeen overzicht van activiteiten voor kinderen én hun ouders. Van boeiende wandelingen en ontspannen fietstochtjes, tot waterpret en stadsbezoekjes, van pret- en dierenparken tot kinderboerderijtjes en doe-musea. Ook uit eten met kinderen of een nachtje logeren is geen probleem.

Vlieg wil meer families meer goesting geven in meer cultuur. Op Uit Met Vlieg vind je de weg naar muziek, theater en film. Let ook op het Vlieg-label in de bib, de jeugddienst, het cultuurcentrum,…voor leuke kinderactiviteiten.

Uit In Vlaanderen richt zich, zoals de naam doet vermoeden, op heel Vlaanderen. Selecteer zelf op provincie of geef een stad of gemeente in.

Ook op Wattedoen vind je een selectie van leuke uit-tips met kinderen, per provincie.

Spring in’t veld is de Belgische gids om met mama en papa een uitstapje te doen. Om maar te zeggen, draai de rollen eens om en vraag waar dochter- of zoonlief zin in heeft.

In onze provincies tellen we bijna 365 toeristische attracties en musea. Voor elke dag van het jaar een attractie dus. Op 365.be vind je een divers overzicht voor iedereen en voor elke smaak.

De toeristische sites van Vlaanderen en Wallonië en Brussel zijn een prima leidraad om meer te weten te komen over onze streken.

Wil je de natuur intrekken? Dan laat Natuurpunt je ontdekken hoe je de natuur écht kan beleven.

Zijn de kinderen de kindermaat ontgroeid? De Groene Vent helpt jullie op weg naar een duurzaam, groen event. Check de site voor tips, voorbeeldcases en om je eigen event te scannen.

Tot slot kan je de lijst van Netwerk Bewust Verbruiken checken voor groene events waar je deze zomer naartoe moet. Je vindt er bijvoorbeeld de festivals die komende zomer het goede voorbeeld geven.

Zin in de zomer? Het zal nog niet met zo’n inspirerende activiteitenlijst! Have fun!

Beeld via: ClickFlashPhotos / Nicki Varkevisser

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.