Hoe zou het met Steffi zijn?

Hoe zou het met Steffi zijn?

Ja, hoe zou het met Steffi en Wendy zijn? Missen ze I Love Eco? Lezers van het eerste uur hebben samen met deze sterke vrouwen I Love Eco groot zien worden. Vandaag komt Steffi – vanuit het verre Australië – aan het woord. Volgende week volgt Wendy.

I Love Eco: Hoe gaat het met je?

 

Steffi: Goed! We wonen hier ondertussen 2,5 jaar en beginnen ons stilaan thuis te voelen. Het eerste jaar was het moeilijkste. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat emigreren zo’n emotioneel proces zou zijn. Tegelijkertijd is het ook een bijzonder leerlijk en boeiend proces.

 

Starten met een schone lei, heeft voor- en nadelen. Alles is nieuw en constant dingen zoeken vraagt véél energie. Dingen die voorheen vanzelfsprekend waren, zijn plots héél verwarrend. Help! Waar gaan de kinderen naar school? Waar kunnen ze dansen en voetballen? Waar doe ik boodschappen en waar vind ik biogroentjes? Waar kan ik yoga volgen? Wie kan me hierbij helpen? Niet eenvoudig, maar je leert elke dag bij en ontdekt voortdurend nieuwe dingen.

 

Mensen vragen ons vaak: “Waarom ben je naar hier verhuisd?” Australiërs zijn gek op Europa! Het antwoord is altijd: avontuur, het mooie weer en de “wilde” natuur! Dat hebben we hier zeker gevonden! We wonen op een 35 tal km van Sydney in een prachtige wijk tussen de bomen. Twee km verder is het dichtstbijzijnde strand.

I Love Eco: Is ecologisch leven / leven met een lichtgroen brilletje in Australië anders dan in België? In welke zin?

 

Steffi: Ja, heel anders. Australië heeft nog een hele weg af te leggen op het vlak van duurzaamheid. De auto is hier nog steeds het voornaamste vervoersmiddel. Fietsen is niet vanzelfsprekend, simpelweg omdat er amper voorzieningen zijn. Tot onze grote verbazing rijden fietsers hier (legaal) op de autosnelweg op de pechstrook!? Ongelooflijk!
Australië is een écht barbecueland. Ze zijn gek op hun stukje vlees of een “egg and bacon roll” (een zacht broodje met spek en gebakken ei) als ontbijt. Maar ook daar komt verandering in. Meer en meer gezonde plekjes steken de kop op in het straatbeeld.

 

Als ik naar de supermarkt ga, zie ik met pijn in’t hart hoeveel mensen nog met plastic zakjes naar hun auto wandelen. Gelukkig zie ik ook bijzonder mooie initiatieven opstarten. Bijvoorbeeld: gratis leentassen buiten aan het winkelpunt of opruimacties op het strand. Een positieve evolutie!

 

De marktjes zijn hier super gezellig en authentiek. Het is een heus familiegebeuren met live muziek, springkasteel én lekker eten. Mama’s praten bij en de kindjes spelen. Ik geniet ervan om hier mijn biogroentjes en fruit te halen en een babbeltje te doen. Heerlijk sfeertje!

I Love Eco: Mis je I Love Eco? Wat wel? Wat niet?

 

Steffi: Héél eerlijk: niet echt. I love eco heeft me bijzonder veel gebracht: mooie ervaringen, leuke mensen ontmoet, veel geleerd over de digitale wereld, social media en het ondernemerschap.

 

Dag en nacht werkte ik vol passie en toewijding aan I love eco. Maar op een dag was ik er gewoon klaar mee. Ik besefte dat het tijd was om het los te laten. Iemand met nieuwe energie zou het project naar een ander niveau kunnen tillen. Toen ik wist van onze plannen om te verhuizen, ben ik meteen op zoek gegaan naar de juiste overnemer. Het doet me bijzonder veel plezier te zien hoe gedreven jij, Barbara, ervoor gaat! Dank je wel daarvoor!

 

Ondertussen bewandel ik een ander pad. Ik studeer Transpersonal Art Therapy, Shamanisme en Meditatie. In de toekomst wil ik graag mensen begeleiden in hun zoektocht naar meer verbinding met zichzelf, anderen en de natuur om zich heen. Australië is daarvoor hét land bij uitstek! Een overvloed aan zon en frisse lucht. Ideaal!

I Love Eco: Als je nog één keer het woord kon nemen naar je ‘oude’ lezers toe, wat zou je hen dan willen vertellen?

Steffi: Wees zacht voor jezelf en de keuzes die je maakt. Elke stap in de groene richting, is een goede stap. Ik geloof niet in extremen, maar wel in vele kleine keuzes, die allemaal samen ook het verschil maken.

 

Denk na over je aankopen. Heb ik het nodig? Waar komt het vandaan? Wat zit erin? Is het veilig, gezond, natuurlijk, duurzaam? Wie steun ik met deze aankoop? Wat blijft er over als ik er klaar mee ben?

 

Begin met kleine dingen in je omgeving en doe het op je eigen tempo. Zoek hierin een balans: wat voelt goed voor mij? En laat je inspireren door I love eco en Barbara’s manier van ecologisch leven 😉

 

Foto’s: Steffi de Bie voor I Love Eco

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “Hoe zou het met Steffi zijn?”

  • Ik ben zelf een nieuwe lezer op I love Eco, ondanks toch genoten van dit gesprek. Altijd leuk om te lezen hoe men elders in de wereld omgaat met duurzaam leven en de foto’s zijn prachtig.
    Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.