Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

I ♥ ECO & DRUANTIA: kerstthee

I ♥ ECO & DRUANTIA: kerstthee

In de herfst maakt mijn mama peren in. Het hele huis ruikt dan naar kaneel, kruidnagel en steranijs. Ik vind dat het dan naar Kerstmis ruikt, omdat net die peren ook altijd geserveerd worden bij het kerstmenu. Toen Iris van Druantia me deze kerstthee serveerde, rook ik het weer: dit is Kerstmis. Zoete geuren, versterkende en verwarmende kruiden voor als het buiten koud en donker is. Een ideale cadeautip!

Buiten de heerlijke geur van Kerstmis, hebben de kruiden in deze mengeling ook nog andere eigenschappen die goed zijn voor de spijsvertering en het immuunsysteem. De zoete kruidige geur is hartverwarmend en zorgt meteen voor een opbeurende sfeer.

 

Materiaal:

  • kom
  • theelepel
  • decoratieve koord

 

Ingrediënten (goed voor 20 theezakjes):

Kies voor biologische kruiden. Beter voor jou en het milieu. Wil je deze mengeling ook kindvriendelijk maken? Verlaag de hoeveelheid kruidnagel en kaneel, of laat deze kruiden helemaal weg.

Doe alle kruiden in een kom en meng ze goed door elkaar. Schep in elk theezakje 4 theelepels van het kruidenmengsel. Bindt de theezakjes dicht met een koordje. Klaar! Je kunt deze thee twaalf maanden bewaren in een afgesloten pot.

Gebruik één theezakje per theepot van ongeveer 1 liter. Gebruik net gekookt water en laat het theezakje ongeveer 5 tot 10 minuten trekken.

 

Tip: Je kan met dit recept ook badthee maken. Schep in elk theezakje 4 theelepels kruiden. Vul het theezakje volledig met dode zee zout, himalaya zoutof epsom zout. Sluit het zakje en doe er een extra lus om. Hang het theezakje onder de badkraan als je het bad vult. Kerstmis in bad!

Extra tip: Deze kruiden zijn ook geschikt om Glühwein te maken.

Met dank aan ’t Goed Servies voor de heerlijke ontvangst en uiteraard ook omdat we het goed servies van de oma van Veerle mochten gebruiken voor de foto’s.

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

Win 1 van de 2 boeken van Zelfgeplukt!

Win 1 van de 2 boeken van Zelfgeplukt!

Ann Vansteenkiste is herboriste, aromatherapeute en theesommelier. Na haar succesvolle boek “De stille kracht van thee” brengt ze een belangrijke aanvulling met “Zelfgeplukt”. Waar haar eerste boek helemaal gewijd is aan de theeplant en de theecultuur, zet dit tweede boek de theorie om in de […]

PrintFriendly and PDF
Bestel je inkomticket voordelig voor Goed Gevoel Ladies Fair!

Bestel je inkomticket voordelig voor Goed Gevoel Ladies Fair!

Op vrijdag 28 maart tekent I Love Eco present op de Goed Gevoel Ladies Fair in Flanders Expo Gent. Genieten van vriendinnentijd, tijd voor jezelf of gewoon van lekker rondneuzen en workshops, het kan allemaal. Wij staan in ieder geval klaar om jullie een leuke […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *