5 tips om je ecocheques wèl nuttig te besteden

5 tips om je ecocheques wèl nuttig te besteden

Lichtjes verbolgen was ik toen ik gisteren naar het nieuws keek. Journalisten konden tijdens hun mystery shopping met ecocheques de meest vervuilende en giftige onkruidverdelgers kopen. Ik ga niet te veel preken en zeuren hierover, maar gewoon mijn top vijf van leukste ecocheques-aankopen geven.

1 Sodastream

Mijn beste ecocheque-aankoop ooit! Je koopt eenmalig een toestelletje om gas in kraantjeswater te brengen. Elk jaar heb je een paar nieuwe flessen nodig en afhankelijk van hoeveel je het toestel gebruikt, koop je regelmatig een fles gas. Op deze manier kan je eindeloos zelf bruiswater en limonades maken. Sodastream verkoopt zelf sapjes om limonade te maken, ik verkies huisgemaakte vliesbloesem- en citroensiroop voor de lekkerste drankjes!

2 Potten en pannen van Le Creuset

Deze potten en pannen zijn duur en daarom ideaal om met een cheque aan te kopen die je bovenop je loon krijgt. De gietijzeren potten zijn duurzaam (getuige de uitgebreide garantie) en 100% herbruikbaar. Het materiaal werkt energiebesparend want het gietijzer houdt de warmte lang vast en verdeelt ze langzaam en gelijkmatig.

Foto: Viewz

3 Treinkaartjes

Oké, ik geef het toe, de trein is altijd een beetje reizen. Maar waarom je ecocheques niet eens spenderen aan een dagje uit met het gezin? Een dagje kust, een mini citytrip of wandelen tussen de bloesems: met onze spoorwegen? Avontuur verzekerd! 😉

4 Tuinmaterialen

In de reportage die gisteren op tv was, kon de journalist onkruidverdelger kopen met zijn ecocheques. Gemiste kans voor de tuincentra! Waarom niet eens positief in het nieuws komen met wat je wèl kan kopen dat goed is voor onze tuin, voor onze planeet én hun omzet? Harken, schoffels, voegenkrabbers, voegenborstels… Allemaal prima materiaal om onkruiden aan te pakken! Wil je een level hoger gaan in je tuin? Koop met je ecocheques dan compostbakken. Op die manier heb je volgend jaar zelfs geen bemesting meer nodig.

5 Glazen potten

Ik ben fan van glazen potten. Mijn hele kelder staat er vol van. En toch vind ik in mijn favoriete keukenwinkel altijd nog wel een potje dat ik niet heb. Of dat beter past bij wat ik wil maken. Soms gewoon om restjes of groenten in de koelkast te bewaren. In de zomer gaan we all the way door onze moestuinoogst in te maken. Dan eens wecken, dan eens fermenteren: met een voorraad glazen potten ben je altijd gesteld om je heerlijke zomergroenten op een duurzame manier in te maken voor de winter.

En jullie? Wat zouden jullie kopen met jullie ecocheques?

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “5 tips om je ecocheques wèl nuttig te besteden”

  • Haag, ik zou het wel weten. 1, een extra braadpan van creuset, mooie opbergpotten en als ik er véél zou hebben een super kenwood… alles van bij Elcado zou ik denken. Keep ons dreaming.

  • Ik koop er soms Key Cards mee, al moet je die dan wel aan een loket kopen. We gingen er ook al mee naar Parijs met de Thalys en mee naar Londen met de Eurostar. Ik kocht er ook al kleren mee bij Today is a good day! Al bestaat die winkel helaas niet meer. Ik zie het echt als cadeautje voor mezelf. 🙂

  • Alleen jammer dat Sodastream een volledig onethische keuze is. Ik drink liever met een gerust geweten plat water van de kraan en heeeeeeel uitzonderlijk een glazen fles spa bruis.

  • Kan iemand me zeggen waar ik de gietijzeren pannen van Le Creuset met eco-cheques aan kan kopen? Ben al bij een paar winkels langs geweest maar die aanvaarden geen eco-cheques voor die pannen. Heb me ook online al suf gezocht maar niks nul noppes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.