Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

40 dagen plantaardig, een update #4

40 dagen plantaardig, een update #4

Dit voorjaar dacht ik: doe eens zot en leg je zelf iets lastigs op tijdens de vasten. Ooit werd ik vegetariër tijdens de Dagen Zonder Vlees. Daar is dus weinig uitdaging meer aan. Dus besloot ik de hele vasten enkel maar plantaardig te eten. We zijn nu over de helft: plantaardige week 4 zit erop. En ik blijf het een geweldig experiment vinden.

De ontdekking van de week

Vorige week had ik het vooral lastig op de momenten onderweg en nam ik me voor om elke keer iets mee te nemen als ik lange dagen van huis weg zou zijn. Maar ik ontdekte ook een plantaardig afhaalrestaurantje in Hasselt! Daar passeerde ik van het station naar een volgende opdracht voor een lekkere, plantaardige burger mét een vegan brownie. Heerlijk!

Hoe ik me voel

Nog altijd prima. Ik heb niet het gevoel iets te missen en bruis van de energie. Vaak krijg ik de vraag wat je nog allemaal wèl kan eten als je plantaardig eet. Ik merk dat veel mensen zich vooral focussen om wat je nièt meer kan eten: geen boter, geen kaas, geen eieren, geen vlees, geen vis. Maar focus eens op wat je wèl allemaal kan eten: heerlijke slaatjes, koeken, burgers, soepen, granola’s, smoothies… Het is echt overweldigend als je je blik wil verruimen.

Wanneer ik het moeilijk kreeg

Toen het heel mooi weer werd en het gezellig werd in het parkje dichtbij ons huis. Bij die gezelligheid hoort voor mij een glas wijn en een blokje kaas. Gek, hé, hoe die combinatie me blijft verleiden?

Resultaat op de weegschaal

Ik ben de tel met vorige week kwijtgeraakt, maar in totaal tel ik nu -3,2 kg op de weegschaal. Niet slecht, hé?

Conclusie?

40 dagen zonder een glas wijn is en blijft voor mij moeilijker dan 40 dagen plantaardig. Haha.

Volgens de teller van Dagen Zonder Vlees heb ik intussen al:

  • 514 m2 bespaard op mijn ecologische voetafdruk.
  • Dat is evenveel water als 600 baden en evenveel broeikasgassen als 630 km autorijden.
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Kraamkost: tijd cadeau geven

Kraamkost: tijd cadeau geven

Dit weekend mocht ik weer een doos kraamkost maken en bezorgen. Kraamkost, hoor ik je denken. Wat was dat ook alweer? Kraamkost is een maaltijd als cadeau voor een pas bevallen mama en haar gezin. Het werd in 2015 het woord van het jaar. ‘Uitvinders’ […]

Print Friendly, PDF & Email
40 dagen plantaardig, een update #2

40 dagen plantaardig, een update #2

Aan Dagen zonder Vlees heb je als vegetariër weinig uitdaging en daarom besloot ik het mezelf dit jaar moeilijker te maken: 40 dagen plantaardig eten. Waarom ik dat belangrijk vind, beschreef ik in dit bericht. Hoe het me de eerste week verging, lees je hier. […]

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “40 dagen plantaardig, een update #4”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *