7 Days of Garbage van Gregg Segal op Steller

7 Days of Garbage van Gregg Segal op Steller

Iedereen heeft een verhaal te vertellen. En als je dat graag op een virtuele manier doet, dan is Steller de perfecte app voor jou! Met foto’s, video’s en tekst kan je jouw ei kwijt. Onlangs deelden we het virtuele verhaal van designer Justina Blakeney, vandaag gaan we de bewustmakingstour op en delen we een beeldverhaal van fotograaf Gregg Segal.

Al van kleinsaf vraagt hij zich af waar al ons afval naartoe gaat en wat er zal gebeuren wanneer we geen plaats meer hebben voor al die troep. Hij is niet alleen bezorgd omwille van de grote hoeveelheden die we weggooien maar ook omwille van onze onbezorgdheid daaromtrent.

I love eco blog, 7 days of garbage, afval,

Daarom besloot hij om een portretreeks te maken om ons afvalprobleem in de kijker te zetten. Hij vroeg aan familie, vrienden, buren en kennissen om hun afval gedurende één week te bewaren en om er dan tussen te gaan liggen voor een portret.

I love eco blog, 7 days of garbage, afval,

Als achtergrond voor de foto’s creëerde hij drie natuurlijke omgevingen in zijn tuin: water, bos en strand. Binnenkort zet hij zijn serie verder in nieuwe decors: rotsen, een veld vol wilde bloemen, een sneeuwlandschap,…

I love eco blog, 7 days of garbage, afval,

Greggs doel was om aan te tonen hoe doordringend afval is en daarin is hij zeker geslaagd met zijn fotoreeks. Het proces van eigen afval te bewaren en er dan in te gaan liggen, deed velen beseffen dat er iets moet veranderen. Anderen kregen er dan weer een gevoel van machteloosheid van.

Hoe ga jij om met je afval? Hebben jullie tips om afval te verminderen? Laat het ons weten en inspireer elkaar!

Ontdekt via

Meer beelden van Gregg vind je op zijn website, Facebook of Steller.

Beelden via Gregg Segal

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.