Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Bessen uit de tuin

Bessen uit de tuin

Het durft ’s nachts af en toe al eens te vriezen, dus bereiden we ons logischerwijs voor op de winter die in aantocht is. Maar in de tuin mogen we al vooruitkijken naar volgende zomer. De natuur en je tuin is in een rustperiode beland, maar dit betekent niet dat we niet kunnen tuinieren. Integendeel!

In deze periode kan je je ten volle laten gaan in je tuintje door fruitstruikjes aan te planten. De struikjes ogen mooi, je kan er jarenlang gezond van snoepen en ze zijn goed voor de natuur in je tuin. Als je ze vanaf begin november aanplant, kan je al in de vroege zomer genieten van die lekkere sappige besjes. Dat is pas een leuk vooruitzicht!

Vind je dat jouw tuintje wel zo’n mooi fruitstruikje verdient? Of begin je al te watertanden bij de gedachte aan al dat kleinfruit dat je binnen een paar maanden in je shortje kan oogsten? Steek dan je handen uit de mouwen en haal ook vooral het boek Bessen uit de tuin van Velt in huis.

Het boek is jouw gids bij het aanplanten van je perfecte struikje. Hoe begin je eraan? Wanneer en hoe plant je het? Welke rassen kies je het beste? Hoe moet je snoeien en hoe verzorg je je struikje wanneer het door ziekte is aangetast? Antwoord op al die vragen vind je in het handige boekje.

Wanneer de bessen en de tijd rijp zijn, kan je bovendien in het boek ontdekken dat frambozencoulis eenvoudig zelf te maken valt en dat braambessen en wodka perfect samengaan… Moeten we je nog meer overtuigen? Nee, dat dacht ik al!

Het boek kan je hier bestellen. En laat ons volgende zomer weten hoe het je plantje vergaan is. Succes en veel plezier!

Via www.velt.be

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Win 1 van de 3 boeken “De Tuindokter”

Win 1 van de 3 boeken “De Tuindokter”

Heb je thuis een leuke tuin, een gezellig terras vol planten of enkel een bloembak op je vensterbank staan? Wil je jouw planten zo goed mogelijk kunnen verzorgen én wil je ze kunnen genezen als ze ziek zijn? Dat kan met de tips van De […]

Print Friendly, PDF & Email
Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Win 1 van de 3 boeken van “The Green Kitchen”!

Het begon als een blog: Green Kitchen Stories, met gezonde vegetarische recepten. Nu mogen David en Luise met trots hun eerste boek voorstellen: The Green Kitchen! Het boek deelt 100 recepten uit hun dagelijkse leven én geeft enkele simpele tips om je voorraadkast meer divers […]

Print Friendly, PDF & Email


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *