Bike Washing Machine

Bike Washing Machine

Fietsen en tegelijkertijd je was doen? Het kan. In plaats van je wasmachine aan te zetten en je fiets naar buiten te nemen, kan je ook al fietsend wassen of al wassend fietsen!

I love eco blog, wasfiets, bicycle washing machine

De Bike Washing Machine is een concept van de Chinese kunstenaar Li Huan. Het prototype is een ultramoderne hometrainer met een geïntegreerde wastrommel. Daar waar je normaalgezien een voorwiel zou verwachten, is een trommel geïnstalleerd die je kan doen draaien tijdens een intensieve work out. Twee vliegen in één klap! Je bouwt conditie op door zelf te elektriciteit te genereren én je wast zélf je kleren.

I love eco blog, wasfiets, bicycle washing machine

Enkele jaren geleden al bedacht een Britse student productontwikkeling het concept voor deze wasfiets. Na een vakantie in Burundi kwam hij op het idee voor zijn SpinCycle. Hij wilde de SpinCycle gebruiken in landen die weinig of geen elektriciteit hebben. Door zelf zijn kleren met de hand te wassen in Burundi merkte hij dat je er rugpijn en geïrriteerde handen aan kan overhouden. De wasfiets voorkomt deze problemen. Of zijn wasfiets nu effectief in productie is gegaan, weten we niet. Maar hij heeft er alleszins de Chinese kunstenaar mee geïnspireerd!

Via Genoeg.nl

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.