Fattoria La Vialla, biologisch familielandgoed in Italië

Fattoria La Vialla, biologisch familielandgoed in Italië

 

Fattoria La Vialla is een biologisch familielandgoed in het hart van de Italiaanse streek Toscane. Al dertig jaar doet deze familie Lo Franco alles zelf op hun landgoed. Ze verbouwen volgens de biologische en biodynamische methode meer dan zeshonderd hectare grond!

In 1978 kochten Piero en Giuliana Lo Franco hun eerste kleine landhuis. Het was vervallen en de grond die er rond lag was onbebouwd. Maar hier lag de bakermat voor de Fattoria die vandaag bestaat. Ze kochten meer stukken verwaarloosde grond en in verval geraakte boerenhuizen in hun omgeving.

Om er nieuw leven in blazen, om er samen met hun kinderen en vrienden te verblijven, om zelf gezond en puur voedsel te verbouwen en te produceren!

Vanaf het begin kweekten en verwerkten ze hun producten door uitsluitend gebruik te maken van biologische methodes en dat doen ze vandaag de dag nog steeds, samen met hun kinderen en hun medewerkers.

Om gegarandeerd de hoogste kwaliteit aan de laagste kosten te kunnen aanbieden, verpakken en leveren ze rechtstreeks aan hun klanten. En omdat ze zonder tussenpersonen werken, hebben ze geen productieoverschot.

Alles bij elkaar slaagt de Fattoria erin om jaarlijks 4188 ton CO2 op te nemen!

La Fattoria La Vialla is het grootste biologische landgoed van Toscane. Ze produceren smakelijke producten zoals wijn, spumante, olijfolie, pecorino, pasta, sauzen, honing, confituren, koekjes,…

De producten zijn in geen enkele winkel te vinden, maar je kan ze wel per post bestellen via hun Kleine Productenuitgave die je hier kan aanvragen.

Mmm, la bella vita!

via www.lavialla.it

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “Fattoria La Vialla, biologisch familielandgoed in Italië”

 • HEB JE FOLDER IN MIJN VITAYA GEVONDEN.
  VRAAG DAN BIJ DEZE GRATIS PRODUCTENUITGAVE AAN

  ADRES/ VELDSTRAAT 75
  2491 OLMEN (belgie)
  0496 48 80 54

  • Beste Annette, wij zijn niet van de firma zelf. Wij schreven er enkel een leuk artikeltje over. Je kan de folder aanvragen via de website van Fattoria La Vialla. Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.