By Mölle – duurzame woonaccessoires

By Mölle - duurzame woonaccessoires van gerecycled denim

By Mölle

By Mölle is een duurzaam interieuraccessoires merk. De Nederlandse zusjes Eveline en Marianne Maat richtten het merk samen op. Omdat ze, net als wij, willen dat er mooie spullen bestaan in de wereld. Maar dan wel duurzame spullen graag! De collectie van By Mölle is stoer en heerlijk zacht tegelijk. Ze maken kussens, dekens, plaids en tafellinnen. En nu komt het: waar zijn die prachtige dekens dan van gemaakt? Van oud denim gemaakt.

Oud Denim?

Jep! De items uit de Chunky collectie worden van jouw oude spijkerbroek gemaakt. Eerst worden de garens, knopen en ritsen verwijderd uit het oude denim. Daarna wordt de stof weer tot garen gesponnen. En vervolgens wordt in Portugal dat garen gebruikt om prachtige plaids en kussens van te maken. Ik vind het er echt onwijs stoer uitzien! Ik wist al dat je van oude spijkerbroeken een kleed kon maken. Nudie maakt bijvoorbeeld heel mooie gerecyclede denim kleden. Maar dat je van oude stof nieuw garen kon maken was echt weer nieuw voor mij! Wat een fantastische manier van oude stof recyclen!

Chunky Denim By Mölle, Chunky Denim collectie, gerecycled denim, duurzame woonaccessoires

Wat maakt By Mölle nog meer duurzaam?

Ten eerste worden de producten gemaakt in Europa. Dat scheelt in transport kosten. Maar ook in arbeidsleed. De arbeiders in bijvoorbeeld Portugal en Letland werken onder goede condities. Dat is echt een heel ander verhaal dan de omstandigheden waaronder hun collega textielarbeiders in Bangladesh werken.

Chunky Denim By Mölle, Chunky Denim collectie, gerecycled denim, duurzame woonaccessoires

Europese wol

Alle wol die By Mölle gebruikt, komt uit Europa. Zo hebben ze wol uit Scandinavië maar ook wol van het Veluwse Heideschaap. Nou mag die wol van dichtbij komen, dat wil nog niet zeggen dat de wol gewoon is. Schijnbaar is het Veluws Heideschaap een oud maar bijna uitgestorven ras. De wol van deze schapen wordt niet geverfd. Die is zo al prachtig. En dat levert heerlijke wollen dekens op. De zusjes Eveline en Marianne moesten eerlijk bekennen dat niet alle verschillende soorten wol die gebruikt wordt, 100% biologisch is. Dat zouden ze natuurlijk wel graag willen aangezien ook bij hen duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Maar schijnbaar is het moeilijk te controleren welke wol wel en niet biologisch is omdat je wol in partijen koopt. Mijn voorkeur gaat natuurlijk uit naar biologisch. Als je echt graag wilt weten welke deken gemaakt is van biologische wol, stuur de  By Mölle dan een mail. Op de woonbeurs konden zij mij feilloos vertellen hoe de vork in de steel zat! Is deze stoere woonstijl helemaal jouw ding? Kijk dan ook bij de grote woonkussens van Zilalila!

Chunky Denim By Mölle, Chunky Denim collectie, gerecycled denim, duurzame woonaccessoires

 

 

Print Friendly, PDF & Email


2 thoughts on “By Mölle – duurzame woonaccessoires”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.