De Bioweek, ontdek waarom bio werkt

De Bioweek, ontdek waarom bio werkt

Kruis 7 tot 15 juni aan in je agenda, want dan is het tijd voor De Bioweek. De jaarlijkse grote publiekscampagne van BioForum Vlaanderen stelt 13 ambassadeurs-ondernemers uit de biosector voor. Zij nodigen jullie uit om de meerwaarde van bio te ontdekken.I love eco blog, Pajottenlander, bioweekEén van die ambassadeurs is Linda Plessers van Pajottenlander.

Een boom reikt onder de grond even ver en ‘hoog’ als boven de grond, dus een gezonde, vitale bodem is van immens belang voor de kwaliteit van het sap.

Linda: ‘Wanneer we eten of drinken, proeven we vaak niet echt, terwijl onze zintuigen ons veel vertellen. Pure smaken zijn voor mij een waar genot. Ik organiseer graag smaaktesten, daar telt het plezier van het proeven helemaal. Gezellig met z’n allen sapjes blindproeven. Enkel je smaakpapillen laten spreken, met je ogen toe. Dan kiest bijna iedereen voor biologisch directsap. Het liefst heb ik voeding zo puur als de natuur het heeft gemaakt, mooi in evenwicht. Onze keuze voor het maken van ‘directsappen’ past voor mij volledig in dit plaatje.”

Linda: “Als sapverwerkers zoeken wij biofruit van zeer goede kwaliteit. Daarom werken wij samen met vakbekwame fruittelers. Een goede fruitteler zorgt voor een gezonde bodem, die op zijn beurt zorgt voor een gezonde boom en gezonde vruchten. Weet je, een boom reikt onder de grond even ver en ‘hoog’ als boven de grond, dus de bodem is van immens belang.”

Tijdens De Bioweek kan je op zondag 15 juni terecht op de opendeurdag van Pajottenlander. De hele dag lang kan je doorlopend proeven van alle producten, workshops volgen, pannenkoekjes van Natuurpunt eten, een begeleide wandeling in de hoogstamboomgaarden doen en nog zoveel meer.

Kies tijdens De Bioweek ook uit ruim 100 open dagen en activiteiten op andere locaties zoals bioboerderijen, verwerkende bedrijven en winkels. Veel plezier!

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.