I ♥ ECO & DRUANTIA: douchegel

I ♥ ECO & DRUANTIA: douchegel
Douchegel stond al lang op mijn lijstje van dingen die ik zelf eens wou maken. Niet alleen omwille van de massa’s verpakkingen die gepaard gaan met douchegel van de supermarkt, ook om tegengewicht te bieden aan de ellenlange ingrediëntenlijst die op heel wat douchegels vermeld staan. Volgens mij moet het met minder kunnen. Ik zocht en vond inspiratie in het boek Creatief met kruiden en essentiële oliën van Créosa Govaers . Dankzij Iris van Druantia kon ik met de beste ingrediënten werken.
Voor de basiszeep:
Verwarm in een pannetje de zeep en het water en roer tot alles opgelost is. Als er stukjes overblijven, kun je er altijd even de mixer in zetten. Voeg de glycerine toe en je zult zien dat zelfs deze kleine hoeveelheid de massa tot vloeibare zeep maakt. Voor het vervolg van het recept heb je maar de helft van deze hoeveelheid nodig. Maar met een paar druppels essentiële olie maak je van deze basiszeep een heerlijke handzeep. 
douchegel
Welke geur is jouw favoriet? Foto: Kelly Sikkema via Unsplash
Voor de douchegel:
Zo maak je het:
Smelt de sheaboter en voeg de amandelolie en de xantaangom toe. Je kunt bij het mengen van de xanthaan, eerst de xanthaan een beetje met glycerine mengen, voordat je het bij de sheaboter en amandelolie doet. Dat gaat er voor zorgen dat je geen brokjes hebt.
Voeg de verdunde zeep toe en mix het geheel. Het mengsel moet dikker en romiger worden. 
Voeg nog enkele druppels essentiële olie naar keuze toe en je heerlijke douchegel is klaar. Ik koos voor geranium omdat die zo hemels bloemig ruikt en het hele gezin ervan geniet. 
Ik kreeg van Iris van Druantia een doorzichtig flesje, zodat de homemade douchegel mooi op de foto kon. Je kunt natuurlijk ook een oude fles goed uitwassen en recycleren. 
Ik ben helemaal weg van deze douchegel, omdat het je huid helemaal niet uitdroogt. Dat deed mijn douchegel vroeger wel nog al eens. Ik maakte meteen een voorraadje voor een paar maanden en kan dus ook vertellen dat deze zeep minstens drie maanden bewaart. En dan maak je gewoon nieuwe met een ander geurtje.
Ik hou van de geur van geranium. Foto: Tim Mossholder via Unsplash
Wat is jouw favoriet douchegeurtje?
Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “I ♥ ECO & DRUANTIA: douchegel”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.