De lekkerste ijsjes maak je zelf
Als de temperaturen stijgen, stijgt de zin in een ijsje mee. Dat is toch zo bij mijn huisgenoten. Zelf ben ik niet zo’n fan van ijsjes: vaak vind ik ze gewoon veel te zoet. En daarom bedacht ik een standaard recept voor ijsjes, waarmee je naar hartenlust kunt variëren. Geniet je mee?
Voor 8 home-made ijsjes
- 200 ml amandelmelk
- 100 ml sojaroom
- 100 gr frambozen
- 1 banaan
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- een handvol verse munt
Doe alle ingrediënten, behalve de munt, in de blender en maak er een smoothie van. Snipper de munt fijn en roer er die zo nog door.
Vul de ijsvormpjes en zet ze minstens twee uur in de vriezer. Ik heb dit jaar maar vier ijsjesvormpjes in gebruik, maar zet de helft van de smoothie in de koelkast. Telkens er een vormpje leeg is, vullen we het opnieuw en vriezen we het weer in.
Varianten:
- vervang de frambozen door aardbeien of blauwe bessen,
- vervang de amandelmelk door andere, plantaardige melk,
- vervang de melk eens door vruchtensap of limoncello,
- vervang de munt eens door basilicum of citroenmelisse: meteen een heel andere, maar erg aangename smaak,
- voor een frisse lentetouch kun je een eetlepel vlierbloesemsiroop toevoegen,
- voor een extra catchy effect kun je wat eetbare bloemen, zoals driekleurig viooltje, goudsbloem of bernagie toevoegen,
Nog meer inspiratie nodig? Check dan zeker ook Leentjes bericht over ijsjes eens.