Waarom ik drie maanden niet werk: mijn droom

Waarom ik drie maanden niet werk: mijn droom

Droom Nukuhiva Fairtrade Ecologisch Wear the Bracelet Biologisch Verlof Ecolicious Eco niet werken Shake the World

Potje met geld

Drie maanden lang ga ik niet naar mijn werk. En dat komt doordat ik mijn leidinggevende heb verteld over mijn droom. Dat ging ongeveer zo: “Zeg baas, ik werk liever thuis aan mijn droom dan dat ik hier naar toe kom. Ik droom namelijk van een eerlijke wereld voor mensen, dieren en natuur.” Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vond het best spannend om dat te zeggen. Voor dit gesprek had ik al een potje met geld gespot bij het lezen van mijn CAO. En waar een potje is, daar is een kans, niet waar? Ik schreef een voorstel en jawel, ik kreeg het voor elkaar! Drie maanden lang red-de-wereld verlof!

Durf te zeggen

Goed, ik geloof dus in een eerlijkere wereld voor mensch, beest en plant. Ergens vind ik dat naïef klinken. Ten eerste: wat kan ik nou in mijn eentje doen? Ten tweede, het klinkt allemaal zo zweverig. Toen ik klein was droomde ik schaamteloos over wereldredderij. Maar dat ik klein was, is al een poos geleden. Maar ik durf het lekker toch weer te zeggen: ik geloof in een eerlijke, schone en groene wereld. En dat is niet naïef, daar heb ik verdraaid goed over nagedacht.

Droom Nukuhiva Fairtrade Ecologisch Wear the Bracelet Biologisch Verlof Ecolicious Eco niet werken Shake the World

Alleen op de wereld

Jij en ik en iedereen, we zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden op deze wereld. Of we daar nou zin in hebben of niet. Als ik voor nop een spijkerbroek koop, dan krijgt de maker aan de andere kant van de wereld maar 14 cent . Als ik een schoolbeker van plastic aanschaf omdat die zo lekker goedkoop is, dan is er chemische meuk gebruikt om dat ding te maken. En met gewone groenten help ik mee aan het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Zo is het nu eenmaal. En dat wil ik helemaal niet. Ik wil een wereld zonder plastic soep. Ik wil geen kistkalveren en kippen met een afgebrande snavel. Ik wil niet dat mensen ergens anders te weinig loon krijgen omdat ik iets hips aan wil. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zoekt en gij zult vinden

Wat ik doe en wat ik koop, heeft effect op de rest van de wereld. Daar ben ik me enorm van bewust. En dus zoek ik naar duurzame alternatieven. Want speuren op internet  is iets dat ik goed kan. Dat klinkt misschien een beetje knullig maar zo is het nou eenmaal. Ik kan trouwens nog meer dan internetspeuren. Ik ben ook heel goed in shoppen, frøbelen, boeken ontdekken en lunchen op leuke plekken. En de komende drie maanden zal ik al mijn vondsten met je delen. Want er zijn ontiegelijk veel mooie, duurzame initiatieven die het verdienen om in de spotlight te staan.

Droom Nukuhiva Fairtrade Ecologisch Wear the Bracelet Biologisch Verlof Ecolicious Eco niet werken Shake the World

Wear the Bracelet

Op de eerste dag van mijn red-de-wereld verlof kwam ik trouwens dit armbandje tegen van Shake The World bij Nukuhiva. Het is gemaakt door Zuid-Afrikaanse vrouwen. Natuurlijk heb ik de groene gekozen. Die staat voor millenniumdoel 7: bescherming van een duurzaam leefmilieu. Precies mijn ding. Lees en doe je mee op mijn blog? Ik geef je graag dat ene duurzame zetje. Levert ons vast Karma punten op!

Droom Nukuhiva Fairtrade Ecologisch Wear the Bracelet Biologisch Verlof Ecolicious Eco niet werken Shake the World

Print Friendly, PDF & Email


13 thoughts on “Waarom ik drie maanden niet werk: mijn droom”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.