I ♥ ECO & DRUANTIA: ANTIMUGGENROLLER

I ♥ ECO & DRUANTIA: ANTIMUGGENROLLER

Mijn oudste zoon is vandaag vertrokken voor zijn eerste sportkampje van de zomer. De eerste keer vergaten we hem muggenroller mee te geven en stond hij helemaal vol muggenbeten. In de kamers wordt immers lekker verlucht door de dag en ’s avonds zit het er vol muggen. Een goede muggenroller is een hele zoektocht geweest. Vroeger kocht ik chemische troep van bij de drogist. Echt efficiënt was het niet en van de ingrediëntenlijst werd je ook niet echt blij. Daarom ben ik erg blij met dit recept van Iris van Druantia. Kom maar op, muggen, wij zijn gewapend!

Muggen houden niet van bepaalde etherische oliën. Een mengeling van de etherische oliën van citroeneucalyptus, citronella, palmarosa en rozengeranium weert muggen af. Bovendien kan je het ook gebruiken als je gestoken bent, want de anti-muggen roller werkt ook pijnstillend, ontstekingsremmend en ontzwellend op de huid. Handig!

 

Materiaal:

 

Ingrediënten:

 

Haal de dop van de roller. Druppel de etherische oliën in de glazen roller. Giet daarna de amandel- of abrikozenpitolie in de roller totdat hij nagenoeg vol is (dit is ongeveer 45 ml). Doe de dop terug op de roller en druk goed aan. Schudden voor gebruik en klaar! Je kunt deze roller twee à drie maanden bewaren.

 

 

Gebruik bij volwassenen: Op alle onbedekte lichaamsdelen. De anti-muggen roller niet gebruiken in het gezicht, met uitzondering van voorhoofd, slapen en hals.

Gebruik bij kinderen jonger dan 3 jaar en ouder dan 6 maand: Maak een roller die half zo sterk is (in totaal 45 druppels etherische olie in plaats van 90 druppels) en gebruik enkel op armen en benen.

Naargelang de lichaams-, omgevingstemperatuur en vochtigheid, na 4-6 uur opnieuw aanbrengen.

 

Tip: De etherische olie van rozengeranium is vrij duur. Past dit niet in je budget? Geen probleem. Gebruik dan enkel citroeneucalyptus en citronella.

Print Friendly, PDF & Email


4 thoughts on “I ♥ ECO & DRUANTIA: ANTIMUGGENROLLER”

  • Wij hebben gelukkig weinig last van muggen. Meestal doe ik een aantal druppels citronella op het bed en ga er dan met de stofzuiger over. Na een paar minuutjes stofzuigen ruikt de ganse kamer naar citronella. Die roller vind ik wel super. Ook leuk om als geschenkje te geven.

    • Da’s ook nog een goede tip, die stofzuiger. Nog nooit gehoord! En inderdaad: wie wil dit niet als geschenkje. Bedankt voor je leuke reactie!

    • Fijn, Katrien! Ik ben benieuwd naar je ervaring. Ik vind deze roller echt super omdat er meer dan enkel citronella in zit. Geniet van de lekker lange zomeravonden zonder muggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.