Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

I ♥ ECO & DRUANTIA: antistress-kamillespray

I ♥ ECO & DRUANTIA: antistress-kamillespray

De kamillespray kun je gebruiken als verfrissende, hydraterende gezichtstonic én als kalmerende antistressspray. Echte kamille kalmeert. Niet alleen emotioneel bij prikkelbaarheid en stress, ook de gevoelige of geïrriteerde huid heeft baat bij echte kamille. En ook Roomse kamille heeft een lichtzoete geur, is kalmerend en ontspant bij onrust.

Pomerans heeft een heerlijke geur die alleen al bij het inademen een kalmerend en ontspannend gevoel geeft. Samen zijn ze een echte verfrissende antistresscombinatie!

kamillespray

Materiaal:

  • glazen flesje met spraypomp
  • theetas met ondertasje
  • waterkoker
  • koffiefilter of zeef
  • trechter

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Kook water in de waterkoker. Vul de theetas voor de helft met de verse kamille bloemen (geen steeltjes of blaadjes). Je kunt ook twee zakjes kamillethee of een bodempje gedroogde kamillebloemen gebruiken als je geen verse kamille in de tuin hebt staan. Giet het net gekookte water in de theetas. Dek de tas af met een dekseltje (of een ondertasje) om de etherische olie niet verloren te laten gaan. Laat tien minuten trekken en afkoelen. Giet de kamillethee in het sprayflesje. Gebruik een (koffie)filter of een zeef om het plantmateriaal tegen te houden. Laat de kamillethee verder afkoelen in het flesje totdat het flesje niet meer warm aanvoelt. Druppel de etherische oliën in flesje. Goed schudden en klaar!

 

Je kunt deze spray drie weken bewaren in de koelkast.

 

Hoe gebruiken? Schudden voor gebruik. Spray op het gezicht, slapen, decolleté naar believen. Ook geschikt voor kinderen.

 

Tip: De gebruikte nog een beetje warme kamillebloemen kan je op je gesloten oogleden leggen. Hoofd achteruit en even 5 minuten in de zetel. Super relaxerend!

kamillespray

Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

I ♥ ECO & DRUANTIA: ANTIMUGGENROLLER

I ♥ ECO & DRUANTIA: ANTIMUGGENROLLER

Mijn oudste zoon is vandaag vertrokken voor zijn eerste sportkampje van de zomer. De eerste keer vergaten we hem muggenroller mee te geven en stond hij helemaal vol muggenbeten. In de kamers wordt immers lekker verlucht door de dag en ’s avonds zit het er […]

Print Friendly, PDF & Email
DIY: moederdagsnoepjes

DIY: moederdagsnoepjes

Volgende week is het moederdag. Vinden jullie dat ook zo’n heerlijke dag? In mijn gezinnetje is het intussen een traditie geworden dat onze zonen mij ‘verrassen’ met ontbijt op bed en de geschenkjes die ze op school maken. Ik probeer die dag altijd zo weinig […]

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “I ♥ ECO & DRUANTIA: antistress-kamillespray”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *