I ♥ ECO & DRUANTIA: recept voor DIY bodyscrub

I ♥ ECO & DRUANTIA: recept voor DIY bodyscrub
Body scrub van bijenwas en amandelolie is pure verwennerij in de badkamer. Het helpt je enerzijds van dode huidcellen af, maar deze scrub is zo lekker zacht dat je huid er ook helemaal van opkikkert. Heb jij het ook soms dat je gekochte scrub net te hard vind schuren, of niet hard genoeg? Dat is nu ook verleden tijd, want je bepaalt gewoon zelf hoe groot de scrubstukjes zijn.
De inspiratie voor deze body scrub vond ik in het boek Creatief met kruiden en essentiële oliën van Créosa Govaers en de producten om het allemaal te proberen, verfijnen en uittesten kreeg ik met heel wat goede raad van Iris van Druantia
Nodig voor twee potten body scrub:
Deze bodyscrub is intussen een van onze favoriete badkamerproducten.

Zo maak je het:
  1. Verwarm zachtjes de amandelolie met de bijenwas. Zodra die gesmolten is, voeg je het rozenhydrolaat toe en mix je het geheel tot een mooie structuur.

  2. Vijzel het zout in de gewenste structuur. Grove stukken geven straks een grove scrub, fijngemalen stukken een fijnere. Ik ging voor medium en dat bevalt me prima. Dat wil zeggen dat ik de vier eetlepels zout even wat fijner maalde in mijn keukenvijzel.
  3. Scrub je hele lichaam met deze mengeling om alle dode huidcellen te verwijderen en de nieuwe huid optimaal te verzorgen. Als je het zout weglaat uit dit recept, heb je een fantastische huidzalf die je kunt aanbrengen om scheren gemakkelijker te maken.

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.