Einde schooljaar: cadeautips voor juf en meester

Einde schooljaar: cadeautips voor juf en meester

Ik moest net het rapport van de kinderen gaan halen op school. Traditiegetrouw nemen wij dan iets mee uit de tuin om de meester of juf te bedanken voor de goede zorgen van het afgelopen jaar. En onderweg op de fiets bedacht ik me: misschien kunnen jullie nog wel wat duurzame cadeau-inspiratie gebruiken. Hier mijn favorietjes.

 

 1. Bloemen uit de tuin

  Hier al jaren de favoriet bij uitstek: een bosje lavendel. Hij staat nu hier net in volle bloei en ruikt overheerlijk. Het voordeel is dat de meester die misschien niet zo van bloemen in huis houdt, het bosje gewoon omgekeerd kan ophangen in de klas, voor een heerlijke geur bij de start van het schooljaar. Victor ging net spontaan een bosje plukken voor meester Jos, zo normaal vindt hij het al.

  lavendel
  De topper: lavendel vers geplukt uit de tuin. (Foto: Unsplash)
 2. Versgeplukte (of gedroogde) thee

  Vorig jaar hadden de juffen allebei nogal last van hoofdpijnen. Of het lawaai van de kinderen daar voor iets tussen zat, laat ik even in het midden. In onze tuin groeide op dat moment massaal veel moederkruid en kamille, dus besloot ik een kruidenmengeling voor de juffen met hoofdpijn te maken.

  thee
  Geef eens zelfgeplukte thee cadeau. (Foto: Unsplash)
 3. Oogst uit de moestuin met je favoriete recept erbij

  Wij hebben op dit moment al heel wat courgettes, dus een leuke tip is ook om alvast wat van je oogst te delen. En waarom ook niet je inspiratie? Ik schreef vorig jaar uit wat ik met courgettes deed, dus je kunt echt nooit zonder courgette-inspiratie vallen op deze site.

  aardbeien
  Ik zou op dit moment courgettes geven, maar aardbeien zou ook kunnen.
 4. Bloempotje met kruiden erin

  Wat ik ook altijd mooi vind, is een potje kruiden (op dit moment doen oregano, munt, basilicum, salie en rozemarijn het super in onze tuin) dat nog door groeit hele zomer lang. Op Pinterest vind je leuke ideeën, zoals een bloempotje met daarop geschreven: bedankt om mij te laten groeien. Misschien een beetje cliché, maar als je het zelf hebt gemaakt, vind ik het er niet over.

  kruiden
  Kruiden in een potje: heerlijk om te krijgen
 5. Iets uit je voorraad ingemaakte oogst

  Is de drukte van het einde van het schooljaar te veel om nu creatief te zijn? Duik dan in je voorraadkast en deel daar iets van. Sinds ik kraamkost, ziektekost en andere kost breng, maak ik telkens een paar kleine potjes in als ik oogst verwerk. Aardbeienconfituur, vlierbloesemsiroop, limoncello, appelgelei en deze bbq-saus doen het allemaal geweldig in cadeaupakketten.

  bbqsaus
  Het label voor aan de bbq-saus
 6. Relaxerende kamillespray

  Ken je deze nog? Ook zalig eenvoudig om te maken en te geven. Het recept vind je hier.

  kamillespray
  Kamillespray, zelf gemaakt
 7. Kleine boekjes

  Helemaal geen inspiratie, maar wil je toch een duurzaam cadeautje voor weinig geld met veel inspiratie? Dan kan ik je de kleine Velt-boekjes zeker aanraden. Ze kosten voor leden 3,95 en voor niet-leden 5,50, maar zijn elke cent waard. Ecosmos en Ecozoet zijn mijn favorietjes. Via de webshop wordt het krap om ze op tijd thuis te hebben, dus rep je naar je plaatselijke afdeling om te checken of zij ze nog op voorraad hebben.

 

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.