Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

DIY: speciale vaderdag-bbq-saus

DIY: speciale vaderdag-bbq-saus

Zondag is het in Vlaanderen al vaderdag! In Nederland is het traditiegetrouw een weekje later. Afhankelijk van waar je woont of waar je je vader viert, is het dus (hoog) tijd om in actie te schieten voor een leuke DIY.

Bij ons thuis wordt op vaderdag al eens de barbecue aangestoken. Het is ook één van de lievelingsactiviteiten van mijn vader: gezellig terug naar de oerbehoefte om je eigen vuur te maken en je eten daarop te bereiden. Die goesting heb ik dan precies toch van geen vreemden.

Wat kun je dus beter maken dan iets dat super lekker bij die maaltijd past? Juist ja, een bbq-saus! Alle credits voor het recept gaan naar de geweldige Leentje Speybroeck van KookEetLeef. Op haar blog geeft ze massa’s inspiratie om elke dag gezond, ecologisch, bio en plantaardig te eten. Een aanrader!

Ik zet je dus aan het werk met een recept voor bbq-saus. Met de juiste ingrediënten is het kinderspel. Je mag een foodprocessor gebruiken, maar het kan net zo goed met een goede staafmixer.

Ingrediënten verzamelen en mixen maar:

  • 1/2 liter tomatenpassata
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1/2 citroen (met schil)
  • 1 el balsamicoazijn
  • 100 ml appeldiksap
  • 3 el sojasaus
  • 1 el kerriepoeder
  • snufje gerookt paprikapoeder (type Pimenton de la Vera)

Zoek een leuk potje om in te serveren. Dat mag een oud confituurpotje zijn waarvan je de etiketten verwijdert of een leuke weckpot. Aan jou de keuze.

En speciaal voor jullie ontwierp ik al een etiketje voor erop. Of voor eraan, zoals je wil. Alsjeblieft. Op een geweldige vaderdag. Op al onze geweldige vaders. Proost!

PrintFriendly and PDF
Please follow and like us:

Related Posts

I ♥ ECO & DRUANTIA: ANTIMUGGENROLLER

I ♥ ECO & DRUANTIA: ANTIMUGGENROLLER

Mijn oudste zoon is vandaag vertrokken voor zijn eerste sportkampje van de zomer. De eerste keer vergaten we hem muggenroller mee te geven en stond hij helemaal vol muggenbeten. In de kamers wordt immers lekker verlucht door de dag en ’s avonds zit het er […]

PrintFriendly and PDF
DIY: moederdagsnoepjes

DIY: moederdagsnoepjes

Volgende week is het moederdag. Vinden jullie dat ook zo’n heerlijke dag? In mijn gezinnetje is het intussen een traditie geworden dat onze zonen mij ‘verrassen’ met ontbijt op bed en de geschenkjes die ze op school maken. Ik probeer die dag altijd zo weinig […]

PrintFriendly and PDF


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *