I ♥ ECO & DRUANTIA: geurzakjes

I ♥ ECO & DRUANTIA: geurzakjes
Nieuwe maand, nieuwe DIY-inspiratie! Wat dacht je van heerlijke geurzakjes om je auto, je kantoor of studeerkamer mee op te fleuren? Super simpel om te maken, veel beter en gezonder dan die boompjes met chemische geur.

CREOSA en DRUANTIA

Het idee komt uit het boek Creatief met kruiden en essentiële oliën van Créosa Govaers. Ik kreeg dit boek cadeau met Kerst en het gaf me onmiddellijk de goesting om dit jaar echt voor home-made cosmetica te gaan. De recepten zijn eenvoudig uitgelegd en worden opgeluisterd met mooie foto’s. Meer moet dat niet zijn. Met dank aan WPG-uitgevers mag ik drie maanden lang telkens een exemplaar weggeven in een win-actie. Dit keer kun je enkel via onze Facebookpagina meedoen. Van Iris van Druantia kreeg ik alle ingrediënten om de recepten uit te proberen en voor jullie te beschrijven.

NODIG:

  • een zakje uit voile
  • rijst
  • gedroogde kruiden (ik ging voor rozemarijn)
  • essentiële olie (ook hier ging ik voor rozemarijn)
  • lintjes om te versieren
  • Optioneel: een takje verse rozemarijn

 

ZO MAAK JE HET:

  • Besprenkel wat ongekookte rijst met enkele druppels essentiële olie en meng er mooie, heerlijk geurende kruiden onder.
  • Giet het geheel in een zakje dat gemaakt is van voile en dat je afwerkt met mooie linten en versieringen. Hang het in je auto voor een lekker luchtje.
  • Als je een vers takje rozemarijn hebt, hang het dan met het lintje aan het zakje voor extra geur en kleur.

 

Natuurlijk moet het niet in je auto, maar kun je er ook je wasplaats, kantoor of studeerruimte mee opfleuren.

Over rozemarijn

Rozemarijn is een heel veelzijdig kruid dat ik ook graag in de keuken gebruik. Het doet me altijd denken aan het vakantiehuis in Toscane waar we al enkele zomers na elkaar zijn geweest. Langs het pad va het zwembad naar het huisje staat het vol met grote rozemarijnstruiken en de eigenaars maken ook super lekker gerechten klaar met rozemarijn.

 

De toepassing als essentiële olie olie en gedroogd kruid was me minder bekend. In verzorgende producten worden ze gebruikt voor reuma- en jichtpatiënten en in detoxkuren voor wie wil ontgiften. Het stimuleert de bloedsomloop en zou daarom nuttig kunnen zijn voor wie het altijd koud heeft. Dampen met rozemarijn helpt ontsmetten en zuiveren. Ook voor de concentratie is het erg goed, vandaar de suggestie van Iris van Druantia om rozemarijn te verwerken in een geurzakje voor in de auto. Dat is immers de plek bij uitstek voor een opperste concentratie. In het boek van Créosa lees ik dat Griekse studenten vroeger kroontjes maakten van rozemarijn en die op hun hoofd droegen om de leerstof beter te onthouden. Zeker eens proberen in de studeerkamer van de kinderen, dus! Stop dan wel rond 16 uur met het verdampen van essentiële olie, anders zou het hen uit hun slaap kunnen houden.

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.