I ♥ ECO & DRUANTIA: suikerscrubs

I ♥ ECO & DRUANTIA: suikerscrubs

Suikerscrubs, dat zijn zeepjes met een ietwat schurende korrel, waarmee je in de douche je huid lekker schoon scrubt. Dankzij de zeepvlokken voel je je lekker schoon en de kokosnootolie zorgt ervoor dat je huid niet uitdroogt. Suiker, zeepvlokken en kokosolie, dat zijn de drie basisingrediënten voor deze scrubs. Met een lekker geurtje en een natuurlijke kleurstof pimp je ze tot zalige cadeautjes.

 

Nieuwe samenwerking!

Het recept komt uit het boek Creatief met kruiden en essentiële oliën van Créosa Govaers. Ik kreeg dit boek cadeau met Kerst en het gaf me onmiddellijk de goesting om dit jaar echt voor home-made cosmetica te gaan. De recepten zijn eenvoudig uitgelegd en worden opgeluisterd met mooie foto’s. Meer moet dat niet zijn. Met dank aan WPG-uitgevers mag ik drie maanden lang telkens een exemplaar weggeven in een win-actie. Onderaan het bericht zie je wat je hiervoor moet doen. Van Iris van Druantia kreeg ik alle ingrediënten om de recepten uit te proberen en voor jullie te beschrijven.

 

Victor Vlogt

Ik maakte deze suikerscrubs samen met mijn jongste zoon Victor, die voor de gelegenheid zelfs presentator was voor een heus DIY-vlog dat je hier kunt checken. We maakten vijf suikerscrubs in de vorm van een hartje, want binnenkort is het immers Valentijn!

Wat heb je nodig?

 • 100 gr suiker – wij gebruikten de niet-geraffineerde biologische rietsuiker van de wereldwinkel
 • 100 gr kokosnootolie
 • 100 gr zeepvlokken
 • natuurlijke kleurstoffen, wij gingen voor mica-poeder omdat dit op natuurlijke basis is en tegelijk ook wat glitters bevat, in deze kleuren:
  • turkoois
  • fuchsia
  • paars
Foto: Kristina Balic voor Unsplash

Zo maak je het:

 1. Laat de zeepvlokken samen met de kokosnootolie smelten au bain-marie. Hier hadden wij flink wat geduld voor nodig, want het smelten ging maar langzaam.
 2. Haal alles van het vuur en voeg de suiker toe. Roer goed door elkaar.
 3. Wij hadden drie kleurtjes, dus verdeelden we hier in drie even grote porties om het mica-poeder toe te voegen. Roer nog een keer goed om.
 4. Voeg twintig druppels etherische olie toe en roer nog een keertje goed om.
 5. Duw de scrubs stevig aan in vormpjes en zet die enkele uren in de diepvriezer. Als ze goed gestold zijn, duw je de suikerscrubs voorzichtig uit de vorm.
 6. Bewaren doe je ze het best in een glazen pot (beschermd tegen vocht en extreme warmte). De suikercrubs kun je vaker dan één keer gebruiken als je ze opbergt op een niet te warme plaats.

Win-actie!

Win jij deze maand het boek van Créosa om zelf ook creatief aan de slag te gaan met kruiden en essentiële oliën? Reageer dan op dit bericht (of op het bericht onze Facebookpagina) en vertel wie jij wel een plezier zou kunnen doen met zulke hartjes-suikerscrubs.

Print Friendly, PDF & Email


1 thought on “I ♥ ECO & DRUANTIA: suikerscrubs”

 • Hallo, ik zou het boek aan mijn zus geven. Zij is een echte badfanaat! Absolute fan van de Lush, maar zou wel leuk zijn als ze ook zelf badsuiker zou kunnen maken of nog leuker… met haar klas van het 3de leerjaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.