Een hartig bijgerecht van en met Koffie Kàn
Dat een kopje koffie deugd kan doen, daar waren wij al van overtuigd. Het warme goedje heet niet voor niets “een bakje troost” in de volksmond. Dat je met koffie ook iets anders dan een tiramisu kan maken, is dan weer een aangename verrassing. Wat dacht je van een receptje voor gebakken ham met koffie- en bruine suikerglazuur? Klinkt goed voor op een herfstige dag, niet?Dankzij Koffie Kàn mag jij hier binnenkort van smullen! Mits enige inspanning achter het kookfornuis natuurlijk.
Recept voor een hartig bijgerecht met koffieWelke ingrediënten heb je nodig?
– 2 witte sneetjes wit brood
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel appelciderazijn
– 2 eetlepels koffie (zachte Santos Mild van Koffie Kàn, maar sterk gezet)
– 2 plakken ham (redelijk dik gesneden)
– boter
Hoe maak je dit gerechtje?
Verwarm de ovengrill voor op de maximum temperatuur. Verwijder ondertussen de korstjes van het wit brood en verkruimel daarna de sneetjes. Roer de bruine suiker, de azijn, de koffie en de kruimels om tot een zacht papje. Bestrijk een ovenschotel met boter (om aanbakken te vermijden). Leg de ham in de schotel en bedek deze met het papje. Laat het geheel gedurende 5 minuten mooi bruin worden onder de grill. Smakelijk!
Recept via Koffie Kàn, ingezonden door Inge Suys uit Gentbrugge
Beelden: Steffi De Bie voor I love eco blog