Provamel Natural, zonder suikers en mét smaak
Superduper Maison
-250 ml Provamel Natural (zonder suikers)
– 1 banaan in schijfjes
– 1 koffielepel chiazaadjes
– 1 koffielepel gojibessen (vers of gedroogd, wat je in huis hebt)
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 eetlepel kaneel
– 50 gram gemengde noten
Zo maak je het
Ingrediënten
-3/4 kop Provamel Natural (zonder suikers)
– 2 1/2 kopjes bloem
– 2 koffielepels bakpoeder
– 1/4 koffielepel sodium bicarbonaat
– 1/4 koffielepel zout
– 1 groot ei, licht geklopt
– 2/3 kop koolzaadolie
– 1 koffielepel vanille-extract
– 2 kopjes verse bosbessen
Zo maak je het
Meng het ei, de plantaardige variatie op yoghurt, de olie en het vanille-extract. Meng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout. Meng de bosbessen voorzichtig door de bloem en voeg dan het yoghurtmengsel toe. Roer goed, maar meng het deeg zeker niet te lang en te hard. Vul muffinvormpjes en plaats ze in het midden van de oven. Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat de muffins 10 minuten afkoelen voor je ze uit hun vorm haalt.
Genieten zonder suikers!