Duurzaam Lifestyle Blog (Eco, Bio & Fairtrade!)

Provamel Natural, zonder suikers en mét smaak

Provamel Natural, zonder suikers en mét smaak
Een suikervrije variant op yoghurt, dat vind je vanaf nu bij Provamel! Niet meer twijfelen als je plantaardige yoghurt wil gebruiken maar liever de suiker links laat liggen. Provamel Natural smaakt net zo lekker en is zelfs smeuïger dan de huidige Provamel Natuur. De suikers zijn weg, maar de smaak blijft! Wil je toch een klein zoetig smaakje, dan kan je voor de mild gezoete variant met biologische agavesiroop kiezen.I love eco blog_Provamel_suikervrij_
Wil je Provamel Natural wel eens testen? Ga gerust je gang met volgende receptjes!

Superduper Maison

I-love-eco-blog_Provamel_suikervrij_Havermoutpap
Ingrediënten

-250 ml Provamel Natural (zonder suikers)
– 1 banaan in schijfjes
– 1 koffielepel chiazaadjes
– 1 koffielepel gojibessen (vers of gedroogd, wat je in huis hebt)
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 eetlepel kaneel
– 50 gram gemengde noten

Zo maak je het

Vul een kommetje half met plantaardige variatie op yoghurt. Lepel er de schijfjes banaan door. Strooi er de chiazaadjes, gojibessen en rozijnen over. Werk af met kaneel en gemengde noten.

Lekkere bessenmuffinsI love eco blog_Provamel_suikervrij_

Ingrediënten

-3/4 kop Provamel Natural (zonder suikers)
– 2 1/2 kopjes bloem
– 2 koffielepels bakpoeder
– 1/4 koffielepel sodium bicarbonaat
– 1/4 koffielepel zout
– 1 groot ei, licht geklopt
– 2/3 kop koolzaadolie
– 1 koffielepel vanille-extract
– 2 kopjes verse bosbessen

Zo maak je het

Meng het ei, de plantaardige variatie op yoghurt, de olie en het vanille-extract. Meng de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat en het zout. Meng de bosbessen voorzichtig door de bloem en voeg dan het yoghurtmengsel toe. Roer goed, maar meng het deeg zeker niet te lang en te hard. Vul muffinvormpjes en plaats ze in het midden van de oven. Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Laat de muffins 10 minuten afkoelen voor je ze uit hun vorm haalt.

Genieten zonder suikers!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.