Gastblog: All With Wings – DIY Van lap tot popje

Gastblog: All With Wings – DIY Van lap tot popje

6 december staat voor de deur, een datum die gelinkt is met een wit-baardige man én met cadeautjes voor de kleintjes. Als je voor geschenkjes kiest, denk dan eens aan deze prachtige handgemaakte popjes van All With Wings. Karla is de creërende hand achter deze mooie schepseltjes. Ze begon met popjes maken voor haar dochter omdat het haar verdriet deed haar plastic te zien knuffelen. Sindsdien is ze niet meer gestopt.

I love eco blog, All With Wings, handgemaakt, diy, pop

Karla maakt de popjes met veel liefde. De lichaampjes zijn gemaakt uit stevig katoen, gevuld met wol. Ze worden aangekleed met gerecycleerd textiel, zo veel mogelijk uit natuurlijke vezels (wol, mohair, alpaca, kasjmier, katoen, linnen, zijde of vilt). Het haar is van wol, katoen of linnen.

In een DIY speciaal voor I Love Eco licht ze een klein tipje van haar creatieve sluier op. Voor als je zelf aan de slag wil gaan ‘van lapje tot popje’.

I love eco blog, All With Wings, handgemaakt, diy, pop

Teken de omtrek van het lijfje en de armpjes op het dubbelgevouwen lapje stof. Speld de twee lagen stof vast en naai met een kleine steek op de potloodstreep. Naai er voor de stevigheid nog eens omheen, op ongeveer twee millimeter afstand. Laat een vulopening aan de zijkant van het lijfje en boven aan de armpjes.

I love eco blog, All With Wings, handgemaakt, diy, pop

Knip uit op een paar millimeter rondom de naad. Laat een flink stuk stof over rond de vulopeningen, tegen het rafelen. Keer het lijfje en de armpjes binnenste buiten.

I love eco blog, All With Wings, handgemaakt, diy, pop

Vul het lijfje en de armpjes stevig met wol. Naai de vulopeningen dicht met een laddersteek. Naai de armpjes op schouderhoogte vast. Borduur het gezichtje met een enkele draad borduurgaren. I love eco blog, All With Wings, handgemaakt, diy, pop

Borduur de haren met een dik borduurgaren. Schilder een body en schoentjes met textielverf. I love eco blog, All With Wings, handgemaakt, diy, pop

Trek een elastiekdraad door twee dubbelgevouwen repen tule. Naai het rokje achteraan dicht. En kijk: een lappenpopje. Een boekentasmaatje voor een schoolmeisje. Een bureaumuze voor een dichterlijke bink. Een mobieltje voor de babykamer, misschien. Of een toiletspookje. Met wat extra kleertjes – een elfenjurkje met vleugels, en een zeemeerminnenstaart – wordt het een uniek speelsetje om weg te geven. I love eco blog, All With Wings, handgemaakt, diy, pop

Beelden en DIY via: www.allwithwings.com

Via Etsy kan je de leuke popjes kopen!

Print Friendly, PDF & Email


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.